bilgievlerim: İnek İle Canavar Arasındaki İlginç Diyalog
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


27 Nisan 2017 Perşembe

İnek İle Canavar Arasındaki İlginç Diyalog

İnek İle Canavar ile ilgili görsel sonucu


İnek İle Canavar


Ewel zamanda hiç evlat sahibi olmamış bir karı koca varmış .Köyden şehirden uzakta, ıssız bir yerde kendi başlarına ya-şarlarmış. Bu karı koca çocuk sahibi olamadıkları için çok üzülürlermiş ve kendilerinden başka kimseleri olmadığı içinde birbirlerine çok bağhlarmış. Yalnızlığın verdiği üzüntüyle bir gece ağlaya sızlaya Allah'a yalvarmışlar ve kendileri için bir can yol­daşı istemişler.
Bir sabah uyandıklarında bakmışlar ki kapı eşi­ğinin önünde heybetli güzel bir ve inek bekliyormuş.ineğin sahibi olup olmadığını anlamak için çevreyi aramışlar taramışlar,oraya buraya seslen­mişler fakat bakmışlar ki hiç seslenen kimse yok.Buna çok sevinip ineğin yanma gelmişler.İne­ğin karnını iyice doyurmuşlar ve güzelce tımar et­mişler. Ardından da inek için rahat bir yer yapmış­lar.
Bu kan koca ineğin yanma her geldiklerinde onunla,İçişi oğluyla konuşur gibi konuşurlarmış,sevip okşarlarınış.Buna karşılık akıllı inekte onları çok severmiş.
İnek her sene yavrular ve kazan dolusu süt ve­rirmiş.Evin hanımı da sütün kendilerine yetecek kadar olanını ayırdıktan sonra,fazla gelen sütü ko­cası şehir pazarına götürüp satarmış.Yavru buzağı­ları da büyüyünce satar ve böylece geçimini sağlar­mış.
Günlerden bir gün evin hanımı çok hastalan­mış ve o hastalığından dolayı ölmüş.Hanımın öl­mesi üzerine hem kocası hem de inek çok üzül­müş ve ağlamışlar.
Karısının ölümünden sonra adam yalnızlıktan sıkılmış ve evlenmeye karar vermiş.Sonunda arzu­suna kavuşup evlenmiş.Fakat evlendiği yeni kadın inatçı ve yaramaz bir kadınmış.
Bu kadın her şeye bir bahane bulur ve hiçbir şeyi beğenmezmiş. Evin düzenini de kafasına göre değiştirmeye başlamış. Kocasının ineğe gözü gibi bakıp, sevgi göstermesini de gizli gizli takip eder­miş.
Bir gün kadın dayanamamış ve kocasına bu ineği neden bu kadar çok sevdiğini sormuş. Adam da ineğin durumunu anlatmış. Adam, karısının ve kendisinin bu ineği çok sevdiklerini ve karısının ölmeden önce ineğe iyi bakmasını vasiyet ettiğini yeni karısına anlatmış.
Yeni kadının da bunun üzerine ineğe karşı olan kıskançlığı artmış ve böylece ineği ortadan kaldırmaya karar vermiş. Çünkü kocası, ineğin ya­nına her gidişinde ölen karısını hatırlar ve ineği öylece severmiş. Aynı zamanda inek yeni kadını hiç sevmez yanına yaklaştırmazmış.
Bu inek, süt vermesinin yanında evini her tür­lü düşmandan da korurmuş. İnek bu eve geldiğin­den beri bu karı kocanın evini her gece yoklayan bir canavarı görürmüş. Bu canavar, her gece evin yanına gelir, içeriye girmeye çalışırmış fakat her gelişinde inek canavarı korkutup kaçırırmış. Bu olaydan ne adamın ne de kadının haberi varmış. Çünkü canavar yalnız geceleri gelirmiş.
Bir gün yeni kadın, kocasına ineğin çok huy­suz olduğunu bir türlü yanma yaklaşamadığını söylemiş ve ineği satmasını istemiş. Adam yeni ka­rısına kızarak, ineğin ölen karısının yadigarı oldu­ğunu ve bunun içinde asla satmayacağını söylemiş. Karısı ne zaman ineği, kocasına şikayet etse hep azarlanılmış.
Yeni kadın inekten kurtulamayacağını anlayın­ca kocasına karşı hile yapmayı düşünmüş ve yalan­dan hastalanıp yatağa girmiş. Hiç yemez, konuş­maz bu halde yorgana sarılıp günlerce yatıp dur­muş. Ne ilaç ne doktor bu kadını ayağa kaldırama­mış. Kocası da karısının durumuna çok üzülür, onu öleceğinden korkarmış.
Bir gün adam, yeni karısına iyileşip ayağa kalk­ması için kendisinden ne isterse onu yerine getire­ceğini söylemiş. Kadın da ancak evdeki ineğin etinden yerse iyileşeceğini kocasına söylemiş. Bu­nun üzerine kocası çaresiz isteğini kabul etmiş.
Adam ertesi gün ineği kesip bir kazan dolusu et kavurmuş ve yeni karısına bundan yedirmiş. Adamın karısı eti yiyince iyileşmiş ve gülüp oyna­maya başlamış. Kocası da karısının iyileştiğine çok sevinmiş.

Bir gece vakti bu karı koca uyurlarken, dağ ca­navarı yine gelip kapısına dayanmış. Etrafına ba­kınca, kendisini her gelişinde korkutup kaçıran ineğin artık olmadığını görmüş.Bundan faydala­nan canavar kapıyı kırıp eve girmiş ve yataklarında uyuyan kan kocayı parçalayarak yemiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)