Rahim Ağzı İltihabı Hakkında Önemli Bilgiler,Rahim Ağzı İltihabı Hakkında Bilinmesi Gereken Gerçekler,Rahim Ağzı İltihabı Tedavisi Varmı,Rahim Ağzı İltihabı Nasıl Oluşur ve Rahim Ağzı İltihabına Neden Olan Oluşumlar Hakkında Sizler İçin Bilgievlerim Olarak Araştırdık Makaleyi Sonuna Okumanızı Tavsiye Ederiz.................!
Rahim ağzı iltihabı, enfeksiyon nedeniyle olmaktadır. Çok sıklıkla görülen bir rahatsızlık olmaktadır. Rahim ağzı hastalıkları içerisinde olan ve cinsel ilişki yaşayan kadınların hemen hemen yarısında görülmektedir.
Rahim ağzı iltihabının tedavisi nasıl olur?
Vajinanızdan kötü kokulu ve iltihaplı bir akıntı oluyorsa vakit kaybetmeden bir kadın doğum uzmanına gitmek gerekmektedir. Kadınların sürekli olarak iç çamaşırı tercihi olarak pamuklu giysiler giyilmesi gerekmektedir. Rahim ağzı iltihabına neden olan birçok bakteri olabilir.
Kadınların korkulu rüyası rahim ağzı enfeksiyonu!
Genital bölge, karın ve kasık bölgesinde; sancı, ağrı, yanma, akıntı, kötü koku ve kaşıntı gibi belirtilerle kadınlarda sık sık görülen rahim ağzı enfeksiyonu, kadınların korkulu rüyası diyebiliriz. Kişiyi oldukça rahatsız ederek, yaşam kalitesi ve cinsel hayatı olumsuz etkileyen rahim iltihaplanmaların nedeni genellikle, bakterilerdir. Bunun yanı sıra; “Gonore” veya “Klamidya” enfeksiyonları olarak adlandırılan virüsler de, rahim ağzı iltihaplanmalarına neden olmaktadır. Bu virüs ve bakteriler, çeşitli yollardan bulaşarak veya çeşitli nedenlerle vücutta oluşarak enfeksiyona neden olmaktadır. Bazı durumlarda, uzun süreli antibiyotik kullanımı da rahim bölgesinde kurumaya neden olarak kaşıntıyı gündeme getirebilir, bu kaşıntı sonrasında da enfeksiyon görülebilir. Peki rahim ağzı enfeksiyonunu önlemek mümkün mü?
Bu kurallara uyarak enfeksiyonu önleyebilirsiniz!
Vajinal temizlik, bu enfeksiyonlardan korunmada ilk ve temel kuraldır. Vajina bölgesini önden arkaya doğru temizlemelisiniz. Eğer temizliği bu şekilde yapmazsanız, arkadaki enfeksiyonel bakteriler, vajina girişine ulaşarak risk oluşturabilir. Bazı vajinal temizleyiciler, o bölgede pH’ı olumsuz etkilediği için, vajina bölgesini duru su ile temizlemek en sağlıklısıdır. Vajina bölgesini temiz ve kuru tutmak, sizi enfeksiyonlardan yüksek oranda koruyacaktır.
İç çamaşırınızı her gün değiştirin!
Günlük yaşamımızda vajinal bölge kapalı kaldığından havalanması ve günlük hijyeni yerine getirme sebebiyle her gün değiştirilmelidir. Polyester içerikli iç çamaşırları yerine pamuklu iç çamaşırların kullanımı genital bölgede oluşabilecek enfeksiyonların önlenmesinde gereklidir.
Parfümlü ürünlerden kaçının!
Parfüm içeren temizlik ürünlerinden kaçınmalısınız. Ağda veya jilet, genital bölgedeki tüylerin alınmasında pratik bir yöntem olarak görünse de kıl köklerinde tahrişe bağlı iltihaplanmayı attıracaktır. Bu yüzden gelişmiş yöntemleri kullanmak, iltihaplanmayı önlemede daha çok yardımcı olacaktır.
Cinsel ilişkilerinizde prezervatifi es geçmeyin!
İlişkide her iki tarafı da korumak adına, prezervatif faydalı olacaktır. Çünkü bu tür enfeksiyonlar cinsel yolla bulaşabilmektedir. Bunu yanı sıra, regl dönemlerinde sıklıkla ped değiştirmeye özen gösterin. Uzun süre değiştirmemek, enfeksiyon riskinizi yükseltebilir.
Başka neler yapılabilir?
Dar kıyafetler giymemeye özen göstermelisiniz. Pamuklu kıyafetler giymek, vajinanın hava alması açısından daha iyi gelecektir. Duş alırken ve genital bölgede temizlik yaparken, aşırıya kaçmayın. Çünkü bu durum, genital bölgedeki asit dengesini bozabilir. Vajinayı korunmasız hale getirip, mikropların çoğalmasına zemin hazırlayabilir. Özellikle yaz aylarında havuzdan veya denizden çıkarken ıslak bikini, mayo ile oturmamaya özen göstermelisiniz.
Rahim Ağzı Enfeksiyonu Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?
Rahim Ağzı Enfeksiyonu Nedir?
Rahim Ağzı Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?
Rahim Ağzı Enfeksiyonu Nasıl Tedavi Edilir?
Rahim ağzı enfeksiyonu tedavisi hangi organizmanın sebep olduğuna bağlı olarak farklılık gösterebilir. Tedavi ile enfeksiyonların yok edilmesi amaçlanır. Enfeksiyonun rahim ve fallop tüplerine veya gebe iseniz bebeğinize yayılması engellenir.
Genellikle antibiyotik tedavisi reçete edilir. Antiviral ilaçlar ya da mantar önleyici ilaçların kullanımı ile enfeksiyon ortadan kaldırılır. Tedavi biçimi nasıl olursa olsun hücrelerin tahribi nedeniyle bol sulu bir vajinal akıntı meydana gelir. Dolayısıyla yaklaşık 2 hafta kadar cinsel ilişkiden uzak durulması önerilir. Bazen tedavi 8 haftaya kadar sürebileceği gibi hastaneye yatmanız gerekebilir. Eğer enfeksiyonun kaynağı cinsel ilişkiden kaynaklanıyorsa partnerinizin de tedavi edilmesi gerekecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder