bilgievlerim: Rahim Ağzı İltihabı Hakkında Önemli Bilgiler ve Gerçekler
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


30 Kasım 2018 Cuma

Rahim Ağzı İltihabı Hakkında Önemli Bilgiler ve Gerçekler






Arkadaşlar Sizin İçin Araştırdık Devamınıda Okumanızı Tavsiye Ederim.....!

Rahim Ağzı İltihabı Hakkında Önemli Bilgiler,Rahim Ağzı İltihabı Hakkında Bilinmesi Gereken Gerçekler,Rahim Ağzı İltihabı Tedavisi Varmı,Rahim Ağzı İltihabı Nasıl Oluşur ve Rahim Ağzı İltihabına Neden Olan Oluşumlar Hakkında Sizler İçin Bilgievlerim Olarak Araştırdık Makaleyi Sonuna Okumanızı Tavsiye Ederiz.................!

Rahim ağzı iltihabı, enfeksiyon nedeniyle olmaktadır. Çok sıklıkla görülen bir rahatsızlık olmaktadır. Rahim ağzı hastalıkları içerisinde olan ve cinsel ilişki yaşayan kadınların hemen hemen yarısında görülmektedir. Kadınların cinsel ilişki sonucunda oluşan bir hastalıktır. Bazı durumlarda kadınların geçireceği çok ağır olan bir travma sonucunda da olabildiği gözlemlenmektedir. 






Kasıklar da şiddetli bir ağrının olabileceği gibi, vajinal akıntılarında olabilmesi gibi belirtileri de bulunmaktadır. Kadın doğumcunun çıplak gözle muayene yapması sonucunda teşhis koyabileceği gibi, smear testi alarak da tam sonucu alabilmektedir. 

Vajinanın çok iyi temizlenmemesi, cinsel ilişki sırasında korunmaması ve birden fazla erkekle cinsel ilişkiye girmesi sonucunda sıklıkla olmaktadır. Cinsel ilişki sonrasında kanama olması durumunda vakit kaybetmeden doktora gitmek gerekmektedir. 

Rahim ağzı iltihabının tedavisi nasıl olur?

Vajinanızdan kötü kokulu ve iltihaplı bir akıntı oluyorsa vakit kaybetmeden bir kadın doğum uzmanına gitmek gerekmektedir. Kadınların sürekli olarak iç çamaşırı tercihi olarak pamuklu giysiler giyilmesi gerekmektedir. Rahim ağzı iltihabına neden olan birçok bakteri olabilir. 


Bu bakterilerin yok olması için hastaya doktorun uygun göreceği antibiyotik tedavisi uygulanabilir. Tedavi boyunca hastanın cinsel ilişkiye girmemesi gerekmektedir. Eğer bu durum tedavi edilmediğinde, daha büyük hastalıkların olmasına neden olacaktır. 

Eğer hastaya uygulanacak olan antibiyotik tedavisi sonucunda hastanın durumunda bir değişiklik olmazsa, iltihaba neden olan hücrelerin yakılması gerekmektedir. Böylece hastanın iyileşmesi gözlemlenecektir. Bu yakma işleminden sonra hastanın iyileşme süresi yaklaşık olarak 2 ayı bulacaktır. 



Bu hastalıktan korunmak için mutlaka, cinsel ilişki sırasında korunmanız gerekmektedir. Eğer bu hastalık kronik bir hal aldığında kısırlığa neden olacaktır. Hamile kadınlarda böyle bir şikayet olması sonucunda doğan bebeğin enfeksiyon sonucunda akciğerlerinde sorun olmasına neden olacaktır. 

Kadınların korkulu rüyası rahim ağzı enfeksiyonu!

Genital bölge, karın ve kasık bölgesinde; sancı, ağrı, yanma, akıntı, kötü koku ve kaşıntı gibi belirtilerle kadınlarda sık sık görülen rahim ağzı enfeksiyonu, kadınların korkulu rüyası diyebiliriz. Kişiyi oldukça rahatsız ederek, yaşam kalitesi ve cinsel hayatı olumsuz etkileyen rahim iltihaplanmaların nedeni genellikle, bakterilerdir. Bunun yanı sıra; “Gonore” veya “Klamidya” enfeksiyonları olarak adlandırılan virüsler de, rahim ağzı iltihaplanmalarına neden olmaktadır. Bu virüs ve bakteriler, çeşitli yollardan bulaşarak veya çeşitli nedenlerle vücutta oluşarak enfeksiyona neden olmaktadır. Bazı durumlarda, uzun süreli antibiyotik kullanımı da rahim bölgesinde kurumaya neden olarak kaşıntıyı gündeme getirebilir, bu kaşıntı sonrasında da enfeksiyon görülebilir. Peki rahim ağzı enfeksiyonunu önlemek mümkün mü?

Bu kurallara uyarak enfeksiyonu önleyebilirsiniz!

Vajinal temizlik, bu enfeksiyonlardan korunmada ilk ve temel kuraldır. Vajina bölgesini önden arkaya doğru temizlemelisiniz. Eğer temizliği bu şekilde yapmazsanız, arkadaki enfeksiyonel bakteriler, vajina girişine ulaşarak risk oluşturabilir. Bazı vajinal temizleyiciler, o bölgede pH’ı olumsuz etkilediği için, vajina bölgesini duru su ile temizlemek en sağlıklısıdır. Vajina bölgesini temiz ve kuru tutmak, sizi enfeksiyonlardan yüksek oranda koruyacaktır.

İç çamaşırınızı her gün değiştirin!

Günlük yaşamımızda vajinal bölge kapalı kaldığından havalanması ve günlük hijyeni yerine getirme sebebiyle her gün değiştirilmelidir. Polyester içerikli iç çamaşırları yerine pamuklu iç çamaşırların kullanımı genital bölgede oluşabilecek enfeksiyonların önlenmesinde gereklidir.

Parfümlü ürünlerden kaçının!

Parfüm içeren temizlik ürünlerinden kaçınmalısınız. Ağda veya jilet, genital bölgedeki tüylerin alınmasında pratik bir yöntem olarak görünse de kıl köklerinde tahrişe bağlı iltihaplanmayı attıracaktır. Bu yüzden gelişmiş yöntemleri kullanmak, iltihaplanmayı önlemede daha çok yardımcı olacaktır.

Cinsel ilişkilerinizde prezervatifi es geçmeyin!

İlişkide her iki tarafı da korumak adına, prezervatif faydalı olacaktır. Çünkü bu tür enfeksiyonlar cinsel yolla bulaşabilmektedir. Bunu yanı sıra, regl dönemlerinde sıklıkla ped değiştirmeye özen gösterin. Uzun süre değiştirmemek, enfeksiyon riskinizi yükseltebilir.

Başka neler yapılabilir?

Dar kıyafetler giymemeye özen göstermelisiniz. Pamuklu kıyafetler giymek, vajinanın hava alması açısından daha iyi gelecektir. Duş alırken ve genital bölgede temizlik yaparken, aşırıya kaçmayın. Çünkü bu durum, genital bölgedeki asit dengesini bozabilir. Vajinayı korunmasız hale getirip, mikropların çoğalmasına zemin hazırlayabilir.  Özellikle yaz aylarında havuzdan veya denizden çıkarken ıslak bikini, mayo ile oturmamaya özen göstermelisiniz.

Rahim Ağzı Enfeksiyonu Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?


Rahim ağzı enfeksiyonu, kadınların en sık karşılaştığı problemlerden biridir ve çoğu zaman cinsel temas yolu ile bulaşır. Aynı zamanda Klimidya ya da Gonore adındaki virüsler de rahim ağzında iltihaplanmaya yol açar. Tedavi edilmediğinde üreme organlarında zarar vererek kısırlık riskini arttırabilir. Peki, rahim ağzı enfeksiyonu nedir? Nasıl tedavi edilir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Rahim ağzı enfeksiyonu (servisit) kimyasallar, enfeksiyonlar, fiziksel tahrişler ya da alerjiler gibi pek çok sebepten ortaya çıkabilir. Genellikle cinsel ilişki esnasında bulaşan enfeksiyonlar şiddetli iltihaplanmaya neden olabilir. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen rahim ağzı enfeksiyonu nedir? Nasıl tedavi edilir? İşte detaylar…

Rahim Ağzı Enfeksiyonu Nedir?

Tıp dilinde servisit olarak tanımlanan rahim ağzı enfeksiyonu, serviksin iltihaplanmasıdır. Servisit sıklıkla gonore, klimadiya ve trikomonas mikroorganizmaları sebebi ile gelişir. Bazen enfeksiyonlar cinsel yolla da bulaşabilir. Aynı zamanda bilinçsiz ve uzun süre antibiyotik kullanımı da rahimde enfeksiyona sebep olabilmektedir.

Rahim Ağzı Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?

Rahim ağzı enfeksiyonu kadınların bazılarında herhangi bir belirtiye neden olmaz. Kadınlar bu durumun varlığından rutin bir muayenede haberdar olabilir. Servisitin ortaya çıkan ilk semptomu adet döneminin ardından görülen vajinal akıntıdır. Ancak rahim ağzı enfeksiyonun başka belirtileri de bulunur. Bunlar anormal vajinal kaşıntısı, ilişki sırasında ağrı ve vajinada yanmadır. Servisit bel ağrıları ve idrar yaparken yanmalara da neden olmaktadır.

Rahim Ağzı Enfeksiyonu Nasıl Tedavi Edilir?

Rahim ağzı enfeksiyonu tedavisi hangi organizmanın sebep olduğuna bağlı olarak farklılık gösterebilir. Tedavi ile enfeksiyonların yok edilmesi amaçlanır. Enfeksiyonun rahim ve fallop tüplerine veya gebe iseniz bebeğinize yayılması engellenir. 

Genellikle antibiyotik tedavisi reçete edilir. Antiviral ilaçlar ya da mantar önleyici ilaçların kullanımı ile enfeksiyon ortadan kaldırılır. Tedavi biçimi nasıl olursa olsun hücrelerin tahribi nedeniyle bol sulu bir vajinal akıntı meydana gelir. Dolayısıyla yaklaşık 2 hafta kadar cinsel ilişkiden uzak durulması önerilir. Bazen tedavi 8 haftaya kadar sürebileceği gibi hastaneye yatmanız gerekebilir. Eğer enfeksiyonun kaynağı cinsel ilişkiden kaynaklanıyorsa partnerinizin de tedavi edilmesi gerekecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)