bilgievlerim: Vücudumuzun Anatomisi Hakkında Önemli Bilgiler Ve Açıklamalar
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


26 Kasım 2018 Pazartesi

Vücudumuzun Anatomisi Hakkında Önemli Bilgiler Ve Açıklamalar






Makalenin Devamını Okumak İçin Alttaki Linke Tıklayın

Vücut Anatomisi: Beden bilimi, yapı bilimi manasındadır. Genel olarak anatomi insan ya da hayvan yapısı ve düzeniyle ilgilenen bir bilim dalıdır. Temel tıp bilimlerinden olan insan anatomisi insan vücudundaki organların tanımlanması, büyüklük, şekil gibi özelliklerinin ortaya konması, birbirleriyle olan ilişkilerinin belirlenmesi. 

Bu organların aralarındaki normal komşuluk ilişkilerini inceleyen pozitif bir saha, bunların hekimliğe uygulanmasıyla alakalı bilimsel uğraş alanı ve cerrahi uğraşların ise oldukça önem arz eden dersidir.
İnsan vücudu temel olarak 3 çeşitte ele alınmaktadır. 





Ayrıca vücut tipleri de kendilerine has özellikler göstermektedir. Bu çeşitler: Ektomorf : İnce kemik yapılı uzun ve zayıf kaslı olan insanlardır. Ektomorfların güç kazanıp hacim yapmaları aslında uzun zaman gerektiren bir iştir. Endomorf : Kalın kemikli çabuk şişmanlamaya yatkın kısa boylu ve sağlam yapılı kişilerdir. Endomorflar çok çabuk gelişebilirler, kısa zamanda yüksek ağırlıklarla 



çalışmalarını devam ettirebilirler. Vücutları kütleli ve kaslıdır. Fakat bir o kadar biçim sahibi ve definisyona yatkın oldukları söylenemez bu sebeple yağ almaya yatkın ama yağ atma konusunda güçlük çekerler. Mezomorf : Anatomik olarak ağırlık çalışmasına en elverişli vücut biçimi bu tip kişilerde bulunur. Bu tip vücutlara sahip olanlar geniş bir yapıya sahip oldukları söylenebilir. Aynı zamanda çabucak kaslanmaya da yatkındırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)