bilgievlerim: Ön Kol Kaslarının Anatomi Nedir ?
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


26 Kasım 2018 Pazartesi

Ön Kol Kaslarının Anatomi Nedir ?







Makalenin Devamını Okumak İçin Alttaki Linke Tıklayın

Ön kol kasları anatomiÖnkol fleksör ve ekstansör yapıda kaslardan oluşmaktadır. Bunlar parmaklara ve önkola hareketlerin yapılmasını sağlar. Ayrıca pronator ve supinator denen ön kolun çevrilmesini sağlayan kaslar da bulunmaktadır. 

Anatomik duruşta önkolun arka kısmında yer alan kaslar daha ziyade extansör özelliklidir ve radial sinir tarafından kontrol edilir. Ön kısım ise flexor kas ağırlıklıdır, ulnar sinir ve median sinirce kontrol edilir.




Ön kol kasları anatomi: Kol bölgesinde yer alan kaslar arka ve ön olmak üzere iki gruba ayrılarak incelenir. Ön grupta bulunan kaslardan M.brachialis ön kolun esas fleksör kasıdır. Pronasyon halindeki ki ön kola fleksiyon hareketini yaptırır. M.biceps brachii kası ise adından da anlaşılacağı üzere iki başlı bir kastır. 

Ön kola fleksiyon ve süpinasyon yaptırır. Ayrıca uzun başı kolun fleksiyon yapmasına da yardımcı olur. Kolun ön kısmında yer alan üçüncü ve son kas M.coracobrachialis kasıdır, bu kasta kola fleksiyon ve addüksiyon hareketlerini yaptırır. 

Ön grupta yer alan üç kas N.musculocutaneus tarafından innerve edilir. Kolun arka bölümünde yer alan M.triceps brachii ve M.ancenous kasları, ön kola ekstansiyon hareketini yaptıran kaslardandır ve N.radialis tarafından innerve edilmektedir.

Ön kol kasları ön ve arka olmak üzere iki gruba ayrılır,
Ön grupta kendi arasında yüzeyel, orta ve derin olmak üzere üç grupta incelenir. Yüzeyel katmanı kaslarından M.pronator teres, N.medianus tarafından innerve edilir ve ön kola dolayısıyla da ele pronasyon hareketini yaptırır.

M.palmaris longus ve M.flexor carpi radialis ele fleksiyon yaptıran kaslardandır ve her ikisi de N.medianus tarafından innerve edilirler. Yüzeyel grupta yer alan son kas M.flexor carpi ulnaris ise N.ulnaris siniri tarafınca innerve edilerek ele fleksiyon yaptırmaktadır.

Orta grupta bulunan tek kas, M.flexor digitorum superficialis N.medianus tarafından innerve edilir. Fonksiyonu 2-5. parmakların phalanx media’larına ve dolayısıyla da ele fleksiyon hareketini yaptırır. Derin bölümde yer alan kaslar; M.fleksor pollicis longus, M.fleksor digitorum profundus, ve M.pronator quadratus’un her üçünü birden N.medianus innerve eder.



Ön kolun arka bölümünü yine yüzeyel, orta ve derin olmak üzere üç gruba ayrılarak incelenir. M.brachioradialis, ön kola fleksiyon yaptırmakta, M.extensor carpi radialis longus ise ele ekstansiyon yaptırmaktadır. Her iki kasta N.radialis tarafınca innerve edilir.

M.extensor carpi radialis brevis, M.extensor digiti minimi, M.extensor carpi ulnaris, M.extensor digitorum, M.supinator, M.extensor pollicis longus, M.abductor pollicis longus, M.extensor pollicis brevis, M.extensor indicis kaslarıda ön kolun arka kısmında yer alan kaslardır ve tamamı N.radialis’in dalı ola N.interessous posterior tarafınca innerve edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)