bilgievlerim: Ağız Suyu Hakkında Bilmediğniz İlginç Bilgiler
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


29 Kasım 2018 Perşembe

Ağız Suyu Hakkında Bilmediğniz İlginç Bilgiler








Güzelim Senin İçin Araştırdım Lütfen Devamınıda Oku

Ağız Suyu Hakkında Bilmediğniz İlginç Bilgiler,Ağız Suyu Hakkında Önemli Açıklamalar,Ağız Suyu Hakkında Çok Önemli Bilgiler.Bilgievlerim olarak sizler için araştırdık Lütfen Makaleyi Sonuna Kadar Mutlaka Okuyun...............!!!


Ağız Suyu son dönemde piyasaya sürülen ve insanlar tarafından kullanılmaya başlayan ürünlerin genel adı olan ağız suyu ağız bakım suyu olarakta anılmaktadır. Yakın tarihimize baktığımızda ülkemizde kullanımı yaygın olmadığı için insanlar yeni yeni alışmaya başlamışlardır. Kullanımının zamanla çoğalması ağız suyunun ürün piyasasında daha fazla boy göstermesini sağlamıştır.

Ağız suyu ağız bakımı işleminin son halkasını oluşturur. Usulüne göre fırçlanan dişler daha sonra diş ipi yardımıyla temizlenir. Bu işlemin yeterli olmadığını anlayan bilim adamları, insan vücudundaki baktarilerin en çok ağızda bulunduğunu fark etmiş ve bunları gidere bilmek için ağız suyunu icat etmişlerdir. 







Asıl amacı ağız kokusunu gidererek ferah bir gülümsemeyi sağılmaka olan ağız suyu dişlerde oluşabilecek sarı plak tabakalarını önleyerek temizliği ve beyaz dişlerin oluşumunu sağlar. Ağız suyu kullanımının artmasıda ağız bakım ürünleri üreten üreticilerin sektöre fark katmak için ağız suyunun çeşitli varyasyonlarını üretmişlerdir. Çeşitli tatlarda ve çeşitli özelliklere sahip ağız bakım suları birden fazla üretici tarafından piyasaya sunulmuştur.

Ağız suyu nasıl kullanılır:
 Ağız bakımı tam anlamışla yapıldıktan sonra( diş fırçalama ve diş ipi kullanımı) ağız suyu ağıza doldulurarak gargara yapılır. Yutmamaya özen gösterilmesi gerekir. 40 ila 45 saniye gargara yapılır. Daha fazla süreler zararlıdır içinde bulunan alkol ve mentol her ne kadar ferahlık versede daha sonra yakmaya başlar. Ağız suyunun içinde bulunan alkol 0-13 yaş gurubu için zararlıdır. 


Ancak son dönemde alkolsüz ağız bakım suyu piyasaya sunulmuştur. Bu nedenle çocuklarınızın bu ürünleri kullanması bilim adamları tarafından önerilmektedir. Dikkat edilmesi gereken bir önemli konu ise ağız suyunun içinde bulunan etken maddeler. Bu maddeleri dikkatli okumak ve alarjiniz olan ürünleri kullanmamanız gerekir. Örneğin naneye alerjiniz varsa ve naneli bir ağız bakım suyu kullanırsanız, ağız bakımı yapayım derken sağlığınızdan olabilirsiniz. 



Florür içeren ürünler diş plaklarını çözmek için kullanılır. Dikkat edilmesi gereken nokta ise florürün hassas diş etlerine zarar verdiği gerçeğidir. Eğer hassas bir diş etine sahipseniz bitki aromalı ve alkolsüz ürünler sizin için daha sağlıklıdır. Ağız kokusunu önlemek için ise mentol veya nane aromalı ağız suyu kullanılması tavsiye edilir.

Ağız suyu nerelerde satılır: Ağız suyu piyasaya son dönemde bir çok ürün vermektedir. Size uygun ağız suyunuzu eczcınıza veya diş hekiminize sorarak sağlıklı bir ağız suyu almış olursunuz. Ayrıca bu pazarın bu kadar etkili olması bu ürünün marketlerde hatta küçük mahalle bakkallarında bile bulmamıza olanak sağlar. 


Çeşitli kampanyalar yapan firmalar diş macunu, diş ipi, diş fırçası, ağız suyu gibi ağız bakım ürünlerini bir arada tek paket halinde satarakbu satışın artmasını sağlamaya çalışmışlar ve bunlardada başarılı olmuşlardır. Bu tip paketler kullanıcı dostu ve bir insanın ağız bakımının düzgün yapılması için fazlasıyla yeterli bir pakettir

Ağız suyunun fazla kullanılması tat kaybına neden olabilir. Bu nedenle ağız suyu kullanımına dikkat edilmesi gerekir. Aşırı kullanımda ağız içi uyuşukluk, diş eti rahatsızlıkları ve tat almama gibi sorunlarınız olduğunda uzman bir diş hekimine başvurmanızı öneririz. Sağlıklı bir ağız yapısı ve bembeyaz gülüşler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)