Bebeklerde Akciğer Enfeksiyonu, akciğerde meydana gelen enfeksiyon durumu oldukça tehlikelidir, eğer önlem alınmaz ise, büyük problemlere sebep olarak geriye dönüşü olmayan pek çok hastalığın habercisi olabilmektedir. Özellikle bebeklerde akciğer enfeksiyonu durumunun yetişkinlerde de ortaya çıkma olasılığı oldukça yüksektir. Bebeklerde ortaya çıkan akciğer enfeksiyonunun birden fazla sebebi olmaktadır. Bebeklerde akciğer enfeksiyonu durumuna kısa zaman içerisinde müdahale edilmez ise ölümlere sebep olabilir.
Çoğunlukla iyi bir beslenme ve bakımı olmayan bebeklerde akciğer enfeksiyonu durumu geliştiğinde ilk 24 saat içinde ölüm ile sonuçlanabilmektedir. Bunun için bebeklerde oluşan akciğer enfeksiyonunun belirtisi ortaya çıktığında hemen müdahale edilmesi için doktora başvurularak tedavisi yapılmalıdır.
Bebeklerde akciğer enfeksiyonunu atlatma oranı biraz daha düşüktür, fakat gençler bu durumu çok daha kolay atlatabilir. Ancak akciğer enfeksiyonu eğer hastane ortamında kişiye bulaşmış ise bu durum çok daha ciddi olmaktadır.
Bebeklerde Akciğer Enfeksiyonunun Belirtileri Nelerdir, aslında küçük bebeklerde ilk başlarda herhangi bir belirti görülmemesi mümkündür. Ancak bütün enfeksiyon hastalıklarında olduğu gibi akciğer enfeksiyonunda da titreme, ateş, kusma, huzursuzluk ve karın ağrısı şeklinde spesifik belirtilerin kendisini göstermesi ile başlamaktadır.
Ayrıca akciğer enfeksiyonunun ilerlemesi ile bebekte çok hızlı nefes alıp verme, nefes alımında güçlük çekme, burundan normal solunum alamadığı hallerde bebeklerde morarma gibi belirtiler ile ortaya çıkmaktadır. Bakteriyel kaynaklı olarak ortaya çıkan akciğer enfeksiyonlarında belirtiler yüksek ateştir ve bu şekilde devam eder.
Bebeklerde Akciğer Enfeksiyonunun Tanısı Ve Tedavisi Nasıl Yapılır, bebeklerde özellikle dinleme bulguları yol göstermesinden dolayı akciğer enfeksiyonunun tanısı çok daha kolay yapılabilmektedir. Eğer klinik bir şüphe olur ise, bebeğin akciğer filmi ve laboratuvar tetkiklerine başvurulabilir. Virüsten kaynaklı olan bir akciğer enfeksiyonu durumlarının pek çoğunda antibiyotik tedavisine ihtiyaç görülmez.
Fakat hekimin gözetimi altında bebek devamlı olarak takip edilir. Eğer bebekte farklı bir durum seyredilir ise, bebeğe oksijen tedavisi verilirken hastaneye yatışı yapılmalıdır. Bakteriden kaynaklı akciğer enfeksiyonlarında mutlaka bebeğe antibiyotik tedavisi uygulanmalıdır. Bazen bebek ayakta bazen de hastaneye yatışı yapılarak tedavisi devam eder.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder