bilgievlerim: Boyun Kasları Nasıl Gevşetilir ?
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


21 Kasım 2018 Çarşamba

Boyun Kasları Nasıl Gevşetilir ?



>



Makalenin Devamını Okumak İçin Alttaki Linke Tıklayın

Boyun kasları nasıl gevşetilir, günümüz koşullarında hepimiz o kadar çok çalışıyoruz ki eminim bir çoğumuzun zamanı ya bilgisayar başında, ya direksiyon başında yada telefonla konuşurken geçiyor. Tüm bunların üzerine stres ve yorgunlukta cabası. Ve böylece zavallı boynumuza gün içinde istemeden ve fark etmeden o kadar çok yük bindiriyoruz ki ta ki son noktaya gelene kadar. 

Bir zamandan sonra istenmeyen ve kronikleşen boyun ağrıları maalesef hayatı zindana çevirebiliyor. Çok fazla zaman harcamadan yapacağınız basit bir kaç hareket ile boyun kaslarınızı gevşetebilir ve rahatlayabilirsiniz.

Boyun kasları nasıl gevşetilir?





Boyun kasları yaşamımız için büyük önem arz eden en önemli kas gruplarındandır. Boyun kasları güçlü ve esnek olursa herhangi bir düşme yada çarpma durumunda bizi hayatta tutar. Boyun kaslarınızı gevşetirken aynı zamanda sağlam boyun kaslarına da sahip olabilmek mümkün.
  • Boyun kaslarını gevşemek için, bir battaniye yada kalın bir havluyu rulo haline getirin. Yere sırt üstü uzanın ve bu ruloyu boynunuzun altına yerleştirin. Rulonun amacı boynunuzdaki üst omurları desteklemek olacaktır. Dizlerinizi karnınıza doğru hafif kırarak çekin ve iki elinizin dirseklerini birleştirerek ellerinizi alın bölgenize yerleştirin. Bu şekilde beklerken derin bir şekilde nefes alıp vermeyi unutmayın nefesi 3 saniyede alırken 6 saniyede geri vermeye özen gösterin. Bu hareketle boyun kısmınızdaki direnen yerleri rahatlıkla hissedeceksiniz. Ve bu bölgeler kısa süre içinde gevşemeye başlayacaktır. Belli aralıklarla bu hareketi bir kaç kez tekrarlayabilirsiniz.
  • Yine rulo başınızın altında olacak şekilde yere uzanın dizleriniz hafif karnınıza doğru çekik halde iken iki kolunuzu da poponuzun altına yerleştirin. Bu pozisyonda belli bir süre kalmak boynunuzda gerginliğin azalmasına yardımcı olur ve boyun kaslarını gevşetir. Bu sırada derin nefes alıp vermeyi ihmal etmeyin. Bunlar boyun kasları için hafif gevşeme egzersizleri olup, size çok fazla yarar sağlar.
  • Boyun kaslarını gevşetmek için en kolay egzersizlerden biride ayakta yapılandır. Bunun için ayağa kalkın ve bacaklarınızı omuz hizasında açın. Önce sol elinizle başınızın üzerine uzanın, bu arada sağ kulağınızı çene kemiğinizin hemen arkasından tutun, başınızı hafifçe yana yatırırken, başınızı geriye itmemeye dikkat edin. Derin nefes alıp vererek yapın. Aynı hareketi bu sefer diğer tarafınıza uygulayın.
  • Boyun kaslarını gevşetmek için ayakta yapılabilecek bir diğer hareket ise, yine ayaklarınızı omuz hizasında açarak gövdeniz yere paralel hale gelene kadar kalçalarınızdan öne doğru eğilin. Sol elinizin parmak uçlarını omzunuzla aynı hizada olacak şekilde yere dayarken dirseğinizin düz olmasına özen gösterin. Bu şekilde 10 saniye kalın. Aynı hareketi diğer kolunuzla tekrarlayın. Boyun kaslarınızın nasıl gevşediğini hissedebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)