Ağız kokusuna çözüm, ağız kokusu ağızda hoş olmayan kişinin kendisi ile çevresini ciddi anlamda rahatsız eden bir sorundur. Sigara, aşırı baharatlı yiyecekler, ağız kuruluğu, ağız içinde enfeksiyon, diş çürükleri, ağız hijyeninin yeteri kadar yapılmaması, bazı sağlık sorunları, kullanılan ilaçlar ve daha birçok faktör ağız kokusuna yol açabilir.
Ağız kokusu dilde beyazlık, ağız kuruluğu ve ağızda hoş olmayan tat ve koku gibi belirtiler ile kendini gösterebilir.
Ağız kokusu dilde beyazlık, ağız kuruluğu ve ağızda hoş olmayan tat ve koku gibi belirtiler ile kendini gösterebilir.
Ağız kokusuna çözüm getirebilmek için sigarayı bırakmak, ağız hijyenini sağlamak, kötü beslenme alışkanlıklarından kurtulmak ve gargara yapmak gibi önlemler alınabilir.
Dişlerin düzenli fırçalanması, gargara sularını kullanılması ve ağız kokusuna yol açabilecek gıdaların tüketilmemesi ile ağız kokusuna çözüm getirilebilir. Ağız kokusu bazen kronik olabileceği gibi geçici bir sorun olarak da ortaya çıkabilir.
Ağız kokusuna karşı her önlemin alınmasına rağmen kokuya bir çözüm getirilemiyorsa ağız kokusu bazı hastalıklar nedeniyle oluşmuş olabilir. Dolayısı ile uzman bir doktora başvurmak ve ağız kokusunun neden kaynaklandığını araştırma gerekir. Kokunun nedeni tespit edilerek nedene yönelik tedavi başlatılır ve ağız kokusuna çözüm getirilebilir.
Ağız Kokusuna Çözüm
Su Tüketiminin Arttırılması: Yeteri kadar su içmemek ağızda kuruluğa yol açarak kokuya neden olabilir. Yetersiz su tüketimi ağız içinde bulunan bakterilerin temizlenmesine engel olur ve ağız içindeki bakteriler her geçen gün çoğalır. Dolayısı ile ağız kokusu yaşanabilir. Bu nedenle ağız kokusuna çözüm getirebilmek için su tüketimine özen gösterilmelidir.
Çinko Eksikliği: Çinko ağırlıklı beslenmek ağız kokusunu engelleyebilir. Vücutta yaşanan çinko eksikliği ağız içinde mikropların oluşumuna yol açar. Çinko eksikliğini gidermek için kakao, kabak, kabak çekirdeği tüketilebilir. Bu sayede ağız kokusu çinko eksikliğinden kaynaklanıyorsa önlenmiş olur.
Probiyotikler: Bağırsak problemleri ağız kokusuna neden olan faktörler arasında yer alır. Bağırsak problemleri nedeniyle ortaya çıkan ağız kokusu probiyotiklerin düzenli tüketimi ile ortadan kaybolabilir. Yoğurt, kefir, lahana turşusu ağız kokusunu giderebilir.
Sebze Ve Meyve Tüketimi: Neredeyse tüm meyve ve sebzeler sağlık açısından faydalıdır. Her sebze ve meyvenin farklı faydaları vardır. Ancak direkt olarak ağıza temas ettikleri için ağız hijyeni ve sağlığı açısından oldukça faydalıdırlar. Ağız içinde oluşan zararlı bakterileri yok ederek ağız kokusunu önlerler.
Isırgan Otu Çayı: Ağız içinde oluşan kötü koku vücutta biriken maya, metaller ve farklı toksinler nedeniyle ortaya çıkan bir sorun olabilir. Ağız kokusu sağlıklı bir diyet programı ile kontrol altına alınabilir. Isırgan otu ya da ısırgan otu çayı ağız kokusunu önlemek için kullanılabilir. Vücutta biriken toksinleri atmak için kullanılabilecek ideal bitkilerden biri ısırgan otudur. Gün içinde 1-2 fincan ısırgan otu çayı ağız kokusu için içilebilir.
Çaylar: Siyah çay ve yeşil çay ağız kokusunu gidermek için kullanılabilir. Siyah çay antioksidan bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Bu özelliği ile dişlerde plak oluşumunu engeller ve dolayısı ile ağız kokusuna karşı iyi gelir. Yeşil çay tıpkı siyah çay gibi ağızda oluşan kötü kokuyu giderici etkiye sahiptir.
Ağız Kokusunu Gideren Bitkiler
Dişlerin düzenli fırçalanması, gargara sularını kullanılması ve ağız kokusuna yol açabilecek gıdaların tüketilmemesi ile ağız kokusuna çözüm getirilebilir. Ağız kokusu bazen kronik olabileceği gibi geçici bir sorun olarak da ortaya çıkabilir.
Ağız kokusuna karşı her önlemin alınmasına rağmen kokuya bir çözüm getirilemiyorsa ağız kokusu bazı hastalıklar nedeniyle oluşmuş olabilir. Dolayısı ile uzman bir doktora başvurmak ve ağız kokusunun neden kaynaklandığını araştırma gerekir. Kokunun nedeni tespit edilerek nedene yönelik tedavi başlatılır ve ağız kokusuna çözüm getirilebilir.
Ağız Kokusuna Çözüm
Su Tüketiminin Arttırılması: Yeteri kadar su içmemek ağızda kuruluğa yol açarak kokuya neden olabilir. Yetersiz su tüketimi ağız içinde bulunan bakterilerin temizlenmesine engel olur ve ağız içindeki bakteriler her geçen gün çoğalır. Dolayısı ile ağız kokusu yaşanabilir. Bu nedenle ağız kokusuna çözüm getirebilmek için su tüketimine özen gösterilmelidir.
Çinko Eksikliği: Çinko ağırlıklı beslenmek ağız kokusunu engelleyebilir. Vücutta yaşanan çinko eksikliği ağız içinde mikropların oluşumuna yol açar. Çinko eksikliğini gidermek için kakao, kabak, kabak çekirdeği tüketilebilir. Bu sayede ağız kokusu çinko eksikliğinden kaynaklanıyorsa önlenmiş olur.
Probiyotikler: Bağırsak problemleri ağız kokusuna neden olan faktörler arasında yer alır. Bağırsak problemleri nedeniyle ortaya çıkan ağız kokusu probiyotiklerin düzenli tüketimi ile ortadan kaybolabilir. Yoğurt, kefir, lahana turşusu ağız kokusunu giderebilir.
Sebze Ve Meyve Tüketimi: Neredeyse tüm meyve ve sebzeler sağlık açısından faydalıdır. Her sebze ve meyvenin farklı faydaları vardır. Ancak direkt olarak ağıza temas ettikleri için ağız hijyeni ve sağlığı açısından oldukça faydalıdırlar. Ağız içinde oluşan zararlı bakterileri yok ederek ağız kokusunu önlerler.
Isırgan Otu Çayı: Ağız içinde oluşan kötü koku vücutta biriken maya, metaller ve farklı toksinler nedeniyle ortaya çıkan bir sorun olabilir. Ağız kokusu sağlıklı bir diyet programı ile kontrol altına alınabilir. Isırgan otu ya da ısırgan otu çayı ağız kokusunu önlemek için kullanılabilir. Vücutta biriken toksinleri atmak için kullanılabilecek ideal bitkilerden biri ısırgan otudur. Gün içinde 1-2 fincan ısırgan otu çayı ağız kokusu için içilebilir.
Çaylar: Siyah çay ve yeşil çay ağız kokusunu gidermek için kullanılabilir. Siyah çay antioksidan bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Bu özelliği ile dişlerde plak oluşumunu engeller ve dolayısı ile ağız kokusuna karşı iyi gelir. Yeşil çay tıpkı siyah çay gibi ağızda oluşan kötü kokuyu giderici etkiye sahiptir.
Ağız Kokusunu Gideren Bitkiler
- Maydanoz
- Karanfil
- Rezene
- Adaçayı
- Meyan kökü
- Ekinezya
- Dereotu
- Elma
- Traçın
- Aloe Vera
- Kereviz
- Havuç
- Nane
- Limon olarak sıralanabilir.
- Tütün ve tütün ürünleri
- Tüketilen bazı gıdalar
- Yetersiz diş temizliği
- Sağlık sorunları
- Ağız içi enfeksiyonları
- Protez kullanımı
- Kullanılan bazı ilaçlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder