bilgievlerim: Ağızdan Salya Akması Hakkında Önemli Bilgiler
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


27 Kasım 2018 Salı

Ağızdan Salya Akması Hakkında Önemli Bilgiler



Güzelim Burnunu Niye Tutuyorsun Senin  İçin Araştırdım Alttaki Linke Tıkla ve Oku

Ağızdan salya akması, problemi çocuklarda dahil olmak üzere yetişkin insanlarda da görülebilen bir sağlık problemidir. Bu problemin kesin olarak ne tür sebeplerden dolayı görüldüğü bilinmemektedir. Çünkü bu rahatsızlığın ortaya çıkmasına neden olan birçok farklı neden bulunmaktadır. İzlenecek en doğru yol bir KBB uzmanına başvurmaktır.

Özellikle gece yattıktan bir süre sonra ortaya çıkmaktadır. Ağızdan akan su salya şeklinde yapışkan bir madde şeklinde olabilmektedir. Bu sağlık sorunu genelde bağırsak parazitleri nedeniyle ortaya çıkmaktadır ama kesin bir tanı için mutlaka bir doktor ile görüşülmelidir. 


Eğer sorunun bağırsak parazitlerinden kaynaklı bir durumdan şüpheleniyorsa o zaman soruna neden olan parazitlerin cinsleri belirlenmelidir. Parazitlerin hangi cinsten olduklarını belirlemek için gaita tahlili yapılabilir. 

Ağızdan geceleri akıntı olmasının bir diğer nedeni mide hastalığı olan reflüden kaynaklanabilir. Bu durumda kişinin dahiliye veya genel cerrahi servisleri görüşmesi gerekir.Yemek borusunda yada midede var olan sağlık sorunları bu tür bir rahatlığı ortaya çıkarabilir.

Ağızdan Akıntı Olması Başka Sorunlara Neden Olur mu ?

Ağızdan akıntı olması çeşitli sağlık problemlerinden kaynaklı olarak ortaya çıkabilmektedir ama geceleri ağzın açık olması nedeniyle bakterilerin kolayca ağza girmelerine neden olacağı için bu durum çeşitli enfeksiyonların oluşması riskini de beraberinde getirir. Ağızdan akıntı olması kişinin rahat soluk alıp vermesini zorlaştırmakta bu nedenle çoğu zaman kiş ağzı açık uyumak durumundadır.

Ağızdan Sıvı Akmasının Kessin Bir Nedeni Varmıdır ?

Adı geçen rahatsızlığın kesin olarak neden kaynaklandığını söylemek mümkün değildir. Çünkü bu sağlık sorunu bir takım sorunlar neticesinde ortaya çıkabilmektedir. Ama bilinen rahatsızlık sebepleri şunlardır ;
  • Bağırsaklarda parazitlerin varlığı
  • Kişinin geniz etinde sarkma olması
  • Çocuklarda yeni diş çıkarma durumu
  • Burundaki tıkanıklıklar
  • Düzgün nefes almayı zorlaştıran yastıklar
  • Ağız içinde yaraların olması
  • Mide fıtığı hastalığı ve yemek borusundaki problemler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)