bilgievlerim: Ağız Maskesi Hakkında Hiç Bilmediğiniz Önemli Bilgiler
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


28 Kasım 2018 Çarşamba

Ağız Maskesi Hakkında Hiç Bilmediğiniz Önemli Bilgiler



Güzelim Senin İçin Araştırdım Lütfen Devamınıda Oku


Ağız Maskesi Hakkında Hiç Bilmediğiniz Önemli Bilgiler,Ağız Maskesi Hakkında Söylenen İlginç Bilgiler,Ağız Maskesi Hakkında İlginizi Çekecek Önemli Bilgiler,bilgievlerim olarak sizler için araştırdık.Makalemizi sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim........

➤Ağız maskesi, insanlar arasında birbirilerine bulaşacak olan enfeksiyonlar ya da virüsler en çok ağız yoluyla bulaşmaktadır. Özellikle grip salgını olduğunda, bulaşıcı bir hastalık olacağında herhangi bir hastalığı insanlara bulaştırmamak ya da hastalığı kapmamak için mutlaka sizlerde ağız maskesi kullanmanız gerekmektedir. 

Ağız maskesi havada bulunan insanların çıplak gözle görmedikleri virüsleri solumayı ve virüslerin size bulaşmasını engelleyecektir. Ayrıca kronik bir hastalığı olan insanların takması da doktor tarafından tavsiye edilmektedir. Çok hassas olan insanların, bağışıklık sistemi yavaş olanların takmaları gerekmektedir. Birçok hastalık ağız yoluyla bulaşmaktadır. 




Solunum yollarının koruması için üretilen bir maske olmaktadır. Genellikle lastik ve hammaddesi olarak kağıt kullanılmıştır. Maskenin de çok farklı türleri bulunmaktadır. Bu maskelerin üretilme amacı insanların daha rahat nefes alabilmeleridir. 

➤Organ nakli olanların ağız maskesi takarak korunması gerekiyor. 

Organ yetmezliği sonucunda organ nakli olan insanların kendilerini korumaları gerekmektedir. Bağışıklık sistemi çok düşük olacağından ve vücut direnci de normal insanlar gibi olmayacağından kendilerini korumak amacıyla mutlaka solunum yollarına dikkat etmeleri gerekmektedir. 


Herhangi bir hastalığa yakalandıklarında iyileşme süresi daha uzun süreceğinden, korunmak amacıyla ağız maskesi takmaları gerekmektedir. Özellikle de hastanelerin çok iyi bakıldığı yerler olsa bile, hastaların kalmasından dolayı enfeksiyon virüsleri çok olmaktadır. 

Sizi herhangi bir virüsten koruyacak olan maskeler sayesinde sağlığınızı koruyacaksınız. Doktorlar ya da ameliyathanede çalışanların da ağız maskesi takmaları gerekmektedir. Ameliyat edilecek insanların çok hassas olacaktır. Bu yüzden doktorların ya da çalışanların ağızlarından herhangi bir virüsün ve enfeksiyonun hastaya bulaşmasını engellemiş olacaklardır.

➤Sizi toza karşıda koruyacaktır. 

Özellikle inşaat işinde çalışanlar ya da toza maruz kalacak olan insanların toz yutmalarını engelleyecektir. Sadece ağzınızı değil, burnunuzu da kapatacağından sizin herhangi bir toz yutmanızı ya da solumanızı engelleyecektir. Lastikli olduğundan ağzınızı ve burnunuzu tamamen kapatacak ve başınızın arkasından tutturulacaktır. 


Böylece hareketlerinizi daha kolaylaştıracak ve ağzınızdan düşmeyecektir. Toza alerjisi olanların da kullanması durumunda daha rahat bir yaşam süreceklerdir. Bu maskeler kullan at maskeler olmaktadır.

➤Gaz ağız maskeleri:

Herhangi bir olumsuzluk sonucunda gaz ya da zehirli havayı soluyup zararlı gazları ciğerinize doldurmanızı engeller. Gaz maskelerinde bulunan filtre sayesinde zararlı olan gazların filtreden geçirilip temiz hava solumayı sağlar. Eğer herhangi bir zehirli olan ya da sağlığa zararlı olan gazlara maruz kalacak olan bir iş yerinde çalışıyorsanız (madenci gibi) mutlaka maskeyle çalışmanız gerekmektedir,


Bu gaz maskelerinin kullanım süresi her maskede uygulanan filtrenin kalitesine göre değişmektedir. Kullanılan maskenin içerisine göre en son kullanma tarihi yazmaktadır. Bu tarihten sonra kullanılmaması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)