bilgievlerim: Hamilelikte Ağız Kokusu Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Bilgiler
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


29 Kasım 2018 Perşembe

Hamilelikte Ağız Kokusu Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Bilgiler






Güzelim Senin İçin Araştırdım Lütfen Devamınıda Oku

Hamilelikte Ağız Kokusu Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Bilgiler,Hamilelikte Ağız Kokusu Hakkında Bilmedikleriniz,Hamilelikte Ağız Kokusu Hakkındaki Gerçek Bilgiler,Hamilelikte Ağız Kokusu Hakkında Tedavi Varmı ? Bilgievlerim olarak sizler için araştırdık makalenin tamamını okumanızı tavsiye ederiz..........


Hamilelikte ağız kokusu konusunda, gebelik döneminde artan östrojen ve progesteron seviyelerine bağlı olarak gebe kişinin vücudunda meydana getirdiği değişiklikler gibi diş etlerinde de büyük değişimler meydana gelebilmektedir. Gebelikteki dokuların mikroorganizmalara karşı cevabı daha fazla olmaktadır. Bu nedenle diş eti kanamaları arttığı gibi bebeğin anne karnında gelişerek organlarının oluşmasıyla annenin ağız yapısında kokular da meydana gelmektedir.






Hamile kalmak isteyen ve hamile olan kişilerin özellikle ağız diş sağlıklarına gebeliğin ilk 3 aylık döneminde daha da dikkat etmeleri gerekmektedir. Çünkü bu dönemde bebeğin organ gelişimi olduğundan diş taşı temizliği istenmeyen sonuçlar doğurabilmektedir. 

Hamilelik döneminde özellikle hormon seviyelerinde değişim olduğundan diş ve diş etlerinde hassasiyet artmaktadır. Bu sebeple uygulanan ilaç tedavisi özellikle diş taşı temizliği ve kullanılması gereken kimyasal ilaçlar yüzünden gebelik döneminden önce diş tedavisi yapılmalı gebelik döneminde sadece kontrollere gidilmelidir.

Hamilelik gingivitisi genellikle hamileliğin ikinci ayında başlayarak sekizinci ayında en üst seviyelere çıkmaktadır ve bu durum doğumdan sonra kendiliğinden geçerek iyileşme göstermektedir. 

Ancak yine de hamilelik döneminde yenilen yiyecekler özellikle gece atıştırmaları ve aşerme durumlarının giderilmesi için vakitsiz yemek yenmesi dişlerin fırçalanmaması ve sürekli yiyecek tüketimi sonucunda ağızda koku meydana getirebilmektedir. Bu durumun en aza indirgenmesi için karbonatla gargara yapılarak ağız kokusunun oluşumu engellenebilmektedir.



Özellikle yanlış bilinen bir gerçeğe değinmek gerekirse, her çocuk doğurma olayında hamile kadının bir diş kaybedeceği inancı oluşmaktadır. Bu oldukça yanlış hurafe yönünde bir inanış şeklidir. Zira anne karnında gelişen çocuk hamile kadının dişindeki kalsiyumu alması söz konusu değildir. Ağız kokusuna sebep olan etkenlerden biri de hamileyken az sıvı tüketimi dolayısıyla ağız yapısında oluşan kurulukta buna mahal vermektedir. 

Ağız iç çevresinde oluşan bakteriler de hamilelikte ağız kokusunun oldukça yaygın olmasına neden olmaktadır. Bu nedenle bakterilerin giderilmesi ve ağız sağlığının etken biçimde olması için eğer hamileyken diş macunlarını mideniz kaldırmıyorsa yemeklerden sonra ağzınızı çalkalamanız gerekmektedir.

Hamilelikte oluşan kötü kokuların engellenmesinde ağız sıvısının kurumaması en önemli etkenlerdendir. Stres anında hızlı kalp atışı ve gerginlik gibi durumlar da ağız kuruluğuna yol açarak koku oluşmasına neden olmaktadır. Bu yüzden stres anında bilinçli gevşeme yöntemi uygulamanız gerekmektedir. Huzurlu ortamlar düşleyerek sık ve derin nefes alarak kendi kendinizi gevşetmeniz ve sonucunda rahatlayarak ağız kuruluğunuzu engellemeniz mümkündür. Eğer bu gevşeme yöntemi yeterli gelmiyorsa şekersiz naneli sakız çiğneyerek de ağız kokusunu gidermeniz mümkündür.

Hamilelik döneminde ağız bakterilerini doğal yöntemlerle gidermenin yöntemlerinden biri de yarı ılık yarı hidrojen peroksit karışımı ile ağzınızı çalkalamanız yeterli olacaktır. Tüm yöntemleri denediğiniz halde rahatsız edici ağız kokunuz devam ediyorsa mutlaka alanında uzman bir doktor tarafından muayene olmanız gerektiğini unutmayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)