bilgievlerim: Ağız Sulanması Hakkında Önemli Bilgiler
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


28 Kasım 2018 Çarşamba

Ağız Sulanması Hakkında Önemli Bilgiler



Güzelim Senin İçin Araştırdım Lütfen Devamınıda Oku


Ağız Sulanması Hakkında Önemli Bilgiler,Ağız Sulanması Hakkındaki Gerçeklik,Ağız Sulanması Hakkında Bilmedikleriniz,Ağız Sulanması Hakkındaki Görüşler,Ağız Sulanması Hakkında Önemli Açıklamalamar,Bilgievlerim olarak sizler için araştırdık Makaleyi sonuna kadar okumayı ihmal etmesin...........


Ağız Sulanması Hakkında Bilmedikleriniziki çeşit olarak ortaya çıkmaktadır. bunlardan en fazla görüleni psikolojik olarak ortaya çıkan, yani limon gördüğünüzde veya ekşi erikten bahsedildiğinde hemen her insanın ağzının sulanması gibi veya çok sevdiğiniz bir yiyecek aklınıza geldiğinde veya adını duyduğunuzda, kokusunu duyduğunuzda ağzınız sulanabilir. bu durum en fazla hamilelerde meydana gelir. 

Özellikle aşeren hamileler, bu durumla çok fazla karşılaşır. bu çeşit durumlar beyninizin dile gönderdiği bir sinyalden dolayı dilin gösterdiği refleksten kaynaklanmaktadır. 



Bazı kimselerde ise bu durum bir tike dönüşmüştür. bu insanlar limonu karşılarında görseler, bile perişan olurlar. böylesi durumlar bir hastalık sebebi ile değil, dilin ve beynin işlevini eksiksiz olarak yerine getiriyor olmasından kaynaklanmaktadır. Tamamen psikolojik bir durumdur.

Ağız Sulanması Hakkındaki Gerçeklik
Ağız sulanmasının bir diğer nedeni biyolojik olarak ortaya çıkanlardır. Örneğin ağız içindeki iltihaplanmalardan, dilde ve ağzın içinde çıkan aft, pamukçuk gibi yaralardan, kaynaklana bilmektedir. Genelde yeni doğmuş bebeklerde görülen salya akıntısı pamukçuk sebebi ile görülmektedir.

 Ağız Sulanması Hakkında Önemli Bilgiler
➽Diş etlerinde ve dişlerde oluşan sorunlardan, diş etinin içinde kalmış diş köklerinden olabilir. Yeni takılan takma diş alışana kadar ağız sulanmasına neden olabilir.

➽Bazı mide rahatsızlıkları, ülser, reflü, mide iltihapları gibi rahatsızlıklar ağız sulanmasına neden olduğu gibi, ağızdan acı su gelmesine ve sürekli ağızda acı ve ekşi bir tat hissine sebep olabilir.

➽Ağız sulanması kullanılan bazı ilaçların yan etkisi olarak ortaya çıkabilmektedir. Kullanılan ilacın çeşidine göre, bazen ağız sulanması normalin çok üzerine çıkabilir. Böyle bir durumda, eğer çok rahatsız oluyorsanız doktorunuza yeniden başvurarak ilacı değiştirmesini isteyebilirsiniz...


➽Boğaz iltihaplanmaları nedeniyle ortaya çıkan yutkunma zorluğundan dolayı ağız sulanması ve tükürüğün ağızda birikip dışarı akması gibi durumlar yaşanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)