bilgievlerim: Ağız Kokusu Hakkında Önemli Bilgiler
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


27 Kasım 2018 Salı

Ağız Kokusu Hakkında Önemli Bilgiler



Güzelim Senin İçin Araştırdım Lütfen Devamınıda Oku

Ağız kokusu nasıl anlaşılır, doğuştan olan bir rahatsızlık değildir. Daha sonradan oluşan, insanların ağız hijyenine gerektiği kadar bakım yapmadığından ya da başka hastalıkların habercisi olacaktır. Yemek borusu ya da midede oluşan bazı hastalıkların şiddetli ağız kokusu olmasına neden olmaktadır. Ağız kokusu tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır.

 Ağız kokusu yaşayan bir insanın karşısında konuştuğu bir insanı rahatsız etmemek amacıyla konuşmaktan çekinecek ya da konuşurken ağzını eliyle kapatacaktır. Ağız kokusu olanların birçoğunda anksiyete yaşandığı gözlemlenmiştir. 




Ağız kokusu sabah uyanıldığında daha şiddetliyken, yemek yenildikten sonra, dişler fırçalanıp, ağız gargarası yapıldığında koku yok olacaktır. Bazı durumlarda bütün bakım uygulandığı halde bir türlü koku geçmez. Hastanın hem kendisini şiddetli rahatsız edecek koku, yakınlarının da rahatsız olmasına neden olacaktır. Ağız kokusu utanç verici bir durumdur. 

Ağız kokunuzdan şüpheleniyorsanız, bir yakınınıza sorup koku olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Eğer sormaya utanıyorsanız, ağız kokusunu anlayabilmeniz için özel olarak geliştirilmiş olan gaz kromatografları ve yine ağız kokusu için özel üretilen sülfitler sayesinde kendiniz yapacağınız test sonucunda kokunuz olup olmadığını anlamış olacaksınız. 

Plastik bir kaşığın arka kısmını dilin alt bölümünden, ön tarafa doğru bastırıp sürükleyin. Bunu üç kez art arda tekrarladığınızda ağzınızın kokup kokmadığını da kolayca anlamış olacaksınız.

Ağız kokusunu gidermek için yapılması gerekenler:

Hastanın sigara ya da tütün kullanmaması gerekmektedir. Kötü kokulu olan yiyeceklerden uzak durması ve ağız hijyenine çok iyi bakması gerekiyor. Yemeklerden sonra dişlerin arasında kalan parçaların çıkarılması gerekmektedir. Bu yemek parçalarının çok şiddetli kokuya neden olacaktır. 


Mide hastalıkları da ağız kokusunun olmasına neden olmaktadır. Bademcik iltihaplarının olması da ağız kokusuna neden olacaktır. Ağız kokusundan kurtulmak istiyorsanız, neden olduğunu öğrenmeniz gerekmektedir. Eğer soluğunuzda kötü bir koku hissediyorsanız akciğerlerinizden kaynaklı olacağını da bilmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)