bilgievlerim: Gece Ağızdan Su Gelmesi Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Bilgiler
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


29 Kasım 2018 Perşembe

Gece Ağızdan Su Gelmesi Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Bilgiler







Güzelim Senin İçin Araştırdım Lütfen Devamınıda Oku

Gece Ağızdan Su Gelmesi Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Bilgiler,Gece Ağızdan Su Gelmesi Hakkında Bilinmesi Gereken Gerçekler,Gece Ağızdan Su Gelmesinin Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenleri Bilgievlerim olarak sizler için araştırdık Makaleyi sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz......

Gece Ağızdan Su Gelmesi, Genellikle birçok kişinin şikayet ettiği ve rahatsızlık duyduğu bir olaydır. Gece yatarken uyku sırasında ağızdan su gelmesi veya ağız akması insanların rahatsızlık duymalarına sebebiyet vermektedir. Çocuk yaşlardan ileri yaştaki yetişkin bireylere kadar görülebilen ağız akmasının birden çok sebebi bulunmaktadır. 






Gece yatarken uyku esnasında rahat nefes alınamazsa yada burun tıkalı halde duruyorsa ağız açık kalır ve nefes ağız yoluyla alınmaya başlanır. Açık kalan ağız ise buradan dışarı ağız akıntısının ve salyasının akmasına neden olur. Bireylerin ağzının açık bir şekilde uyumaları sadece salya akıntısı için değil, gece boyunca ağza bakteri girişi olabileceği için enfeksiyonlarında oluşmasına neden olabilir.

 Burun tıkanıklığı gece ağızdan su gelmesine dolaylı yoldan etki eden bir faktördür. Burun tıkanıklığı yaşayan insanlar yada nezle ve grip rahatsızlıklarında burnu tıkanan insanların hemen hepsinde ağız akıntısı oluşmaktadır. Bunun nedeni ağızdan uyurken nefes almaya çalışmaktır. 

Ağız akmalarının birden çok sebebi bulunmaktadır. Rahatsızlık duyan kişinin bu sebeplerden hangisinin kesin olduğunu öğrenmesi için kulak-burun-boğaz doktoruna başvurması gerekmektedir.

Gece Ağız Suyunun Akmasının Nedenleri :




  • Bağırsak parazitlerinden olan kıl kurdu bu konuda ki en büyük sebeplerdendir. Bu gibi durumlarda bir hekime başvurulup inceleme başlatılmalıdır.Bağırsak paraziti olan kıl kurdu gibi parazitler konusunda ne kadar erken davranılırsa o kadar iyi olabilir.
  • Mide de ve yemek borusunda oluşan bazı problemlerde ağızdan geceleri su gelmesine neden olabilmektedirler.
  • Parazitler bu rahatsızlık verici durumun baş nedenlerinden olabilmektedir. Genel anlamda bağırsakta bulunan parazitlerden olduğu söylense de bu gibi durumlarda bir KBB hekimine veya dahiliye doktoruna danışmakta fayda vardır.
  • Nefes almaya engel olan burun eti, geniz eti gibi solunum yolu rahatsızlıkları ağızdan su gelmesine büyük çoğunlukla neden olur.
  • Grip, nezle ve solunum yolları enfeksiyonları sırasında burun tıkanıklığı yaşamakta ağızdan su gelmesine neden olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)