bilgievlerim: Sinüzit Ağız Kokusu Yaparmı Hakkında Önemli Bilgiler
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


30 Kasım 2018 Cuma

Sinüzit Ağız Kokusu Yaparmı Hakkında Önemli Bilgiler






Arkadaşlar Sizin İçin Araştırdık Devamınıda Okumanızı Tavsiye Ederim.....!

Sinüzit Ağız Kokusu Yaparmı,Sinüzitin Ağız Kokusu YapmasıHakkında Önemli Bilgiler,Sinüzitin Tedavisi Varmı,Sinüzitin Neden Oluşur Sizler İçin Bilgievlerim Olarak Araştırdık Makaleyi Sonuna Kadar Okumanızı Tavsiye Ederiz


Sinüzit ağız kokusu yapar mı, eğer uzun süredir öksürük, ağız kokusu gibi yakınmalarınız oluyorsa, bunlar kronik sinüzit belirtileri arasında yer alabilir. Halk arasında sinüzit belirtileri arasında genellikle baş ağrısı olduğu düşünülür. Fakat hastalar bunun dışında oluşan diğer belirtilere de dikkat etmelidir. 
Çünkü baş ağrısı




 genellikle akut sinüzit belirtisi olarak yaşanabilir. Kronik sinüzit hastalarında ise, ciddi bir enfeksiyon ya da akut ataklar olmadıkça baş ağrısı meydana gelmez. Bu hastalarda daha çok ağız konusu, öksürük ve geniz akıntısı gibi şikayetler ortaya çıkar.
Kronik sinüzit ağız kokusu nedeni olabilir
Bu hastalarda genellikle balgam, öksürük, geniz akıntısı ve ağız kokusu yakınması bulunur. Eğer hastalar grip olursa, akut ataklara neden olan sinüzitte başta dolgunluk, baş ağrısı, ağırlık gibi yakınmalar izlenir. Hastalarda uzun yıllar devam eden baş ağrısı, ağız kokusu ve geniz akıntısı olur. 

Dönemsel gribal enfeksiyon geçirdiklerinde ise, baş ağrısıyla ilgili yakınmalar bunlara eşlik eder. Geniz akıntısı sigara içenlerde, alerjik hastalığı olanlarda da görülse, bunlar kronik sinüzitte olduğu gibi fazla rahatsız edici olmaz. Sinüzitte olan geniz akıntısında enfeksiyon eşliği söz konusu olduğundan, daha koyu bir akıntı meydana gelir. Bu boğazda takıntı hissi oluşturur. 

Yapışkan kıvamda olan geniz akıntısı, solunum yolunda takılma etkisi gösterir. Bu durum hastada öksürük hissine neden olur. Bu etkilerle birlikte hastada ağız kokusu meydana gelir.


Kronik sinüzit hastada burunla ilgili anormallikler olduğunda yani kemik eğrilikleri, burun eti büyümesi, polipler gibi etkenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Alerjik hastalığı olan kişilerde sinüzitten sıkça etkilenir. Hastalarda geniz akıntısı, baş ağrısı, burunda kemik eğriliği, ağız kokusu gibi belirtiler olduğunda mutlaka sinüzit açısından değerlendirme yapılmalıdır. 



Gerekirse sinüs tomografisi çekilmelidir. Bu sorunun teşhisinde yardımcı olacaktır. Sinüslerde olan yapısal sorunlarda hastaya cerrahi girişimler yapılmalıdır. Diğer sorunlarda ilaç tedavisi uygulanarak sinüzit tedavi edildiğinde, ağız kokusu, geniz akıntısı, öksürük gibi sorunlarda giderilmiş olur. 

Bu nedenle ağız kokusu gibi önemli bir belirtiyi dikkate almalı ve daha ciddi sorunlara neden olabilecek hastalıkların erken teşhis edilmesinde yardımcı bir etken olarak kabul edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)