bilgievlerim: Ağız İçi Epitel Hücresi Hakkında Bilmedikleriniz
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


27 Kasım 2018 Salı

Ağız İçi Epitel Hücresi Hakkında Bilmedikleriniz



Güzelim Senin İçin Araştırdım Lütfen Devamınıda Oku

Ağız içi epitel hücresi, çok katlı yassı epitel hücrelerden oluşur. Bunlar organizmanın koruyucu epitelini oluşturmaktadır. Bu epitel hücreleri vücudun her zaman nemli olacak bölgelerinde bulunmaktadır. Birbirinin üzerine yığılan çok sayıda hücre katmanından oluşur.

Bu doku koruma, emme ve salgılama görevlerini üstlenmiş olan bitişik hücrelerden oluşmaktadır. Beslenmesi bağ dokuyla bağlantılı olan, örtü, salgı ve duyu epiteli olarak 3 farklı bölüm ayrılan bir dokudur. Ağız içi epitel hücresi vücutta örtücü görev yapmaktadır. Hızlı bir şekilde çoğaldıklarından vücudun dış yüzeyini korurlar.

Ağız içi epitel hücresinin yapısı



Ağız içi epitel hücreleri mikroskopta incelendiğinde, şeklinin yuvarlağa yakın olduğu görülür. Bu hücreler hücre zarı, sitoplazma ve çekirdek bölümlerinden oluşmaktadır. Hücre bilindiği gibi canlı organizmada yapı ve görev açısından kendi başına yaşayan en küçük canlı birimidir. Ağız içi epitel hücresi hayvan hücresidir. Bu hücrelerde hücre duvarı ve kloroplast gibi organeller bulunmamaktadır.
Ağız içi epitel doku ağız yaralarının hızlı kapanmasında etkilidir

Çok katlı epitel doku vücudun dışını sarmaktadır. Ağız içi epitel dokuda bunlardan biridir. Bu epitel doku hızlı bir şekilde çoğalır. Ağız içi yaralarının hızlı bir şekilde kapanmasına etki eder. Ağız içinde çıkan aftlar ya da herhangi bir travma sonucu oluşan yaralar, epitel hücrelerin özelliğinden dolayı hızlı bir şekilde dokuyu tamir eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)