bilgievlerim: Anatomi Nasıl Çalışılır ?
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


24 Kasım 2018 Cumartesi

Anatomi Nasıl Çalışılır ?



Makalenin Devamını Okumak İçin Alttaki Linke Tıklayın

Anatomi nasıl çalışılır
Anatomi, tıp alanında çalışılması bir hayli oldukça zor bir derstir. Anatominin latin kavramları arasında boğulmaktansa, en önemli ve işimize yarayacak yerlerini çalışmak ve her seferinde fazla tekrar yaparak, çalıştığımız konuya yoğunlaşmak bizim için çok iyi olacaktır. 

Eğer anatomiye bu şekilde bakılmaz ise, koskoca anatomi kitabının içinde boğuşup durursunuz. Anatominin bütün kitabını hedefsizce çalışmak, sınav için bizim ileride işimize yaramayacak yerlerini çalışmak bizi ana hedefimizden uzaklaştıracaktır. Bu sadece anatomi için değil, bütün dersler için aynı görüşe sahip olunması gerekmektedir.

Bilindiği üzere anatomi, fazlaca yabancı terimlerden ve pratikte olduğu gibi kullanılmayan ve hatta gireceğimiz sınavlarda da işimize yaramayan terimlerden oluşan zorlayan bir derstir. Bu derse çalışmak için ilk önce kafamızın dinlenmiş olduğu saatlerde, sabahın ilk saatlerinde, sessiz bir ortamda çalışacağımız konuya yoğunlaşarak, kafamızı derse vermek gerekir. Konuya çalışırken, önemli yerlerini seçmeli ve ona göre çalışılmalıdır. 

Bunu somut bir örnekle anlatırsak; sınavlarda karşımıza en çok soru gelen bölümlerden birisi de kas sistemi ile ilgili olarak, kasların temel özelliklerini detaylı olarak çalışılmasına gerek yoktur. İnsertio, origo, sinir ve fonksiyon gibi kısımları, üzerine fazla yoğunlaşma iyi değildir. İnsertio ve origo kısımlarından fazla soru gelmemektedir. 

Ancak sinir ve kasların fonksiyonları ile ilgili daha fazla soru gelmektedir. Bundan dolayı da m. supraspinatus, scapula’nın arka tarafındaki fossa supraspinata’dan başlayıp ve humerus’taki tuberculum majus’ta son bulur gibi bir anlatımın sınav bakımından çok ta gerekli bir bilgi olmadığını söyleyebiliriz. 

Böyle çalışmak yerine kasın sinirinin plexus brachialis’ten çıkan n. suprascapularis olduğunu, kolun abduksiyonunu başlattığı ve tendonunun omuz eklemi kapsülüne üstten yapışıp eklemi desteklediğini gibi bir kısım bilinmesi sınavda daha çok işimize yarayacaktır.

Anatomi de sınava çalışırken en büyük sorunlardan biri de, hangi konuyu ne kadar zamanla ve detaylı çalışmak gerektiğidir. Bu konuda da eski yıllarda çıkan sorular bize yardımcı olacaktır. Bununla ilgili bir örnek verecek olursak; sınavın birinde “a. ovarica aşağıdakilerin hangisi ile over’e gelir?” diye ligamentum suspensorium ovarii şeklinde bir soru çıkmış..

Bir başka sınavda sorulan soruda ise “aşağıdaki bağlardan hangisi ovarium’u pelvis duvarına asar?” diye, aynı şekilde ligamentum suspensorium ovarii sorulmuştur.

Anlaşıldığı gibi, bir konuyla ilgili daha önce çıkmış bir soru bir başka sınavda da ya daha farklı bir şekilde, yada o konu ile ilgili başka daha değişik sorular tekrar karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle daha önceki sorulara bakmak, çalışmamız açısından faydalı olacaktır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)