bilgievlerim: Ağızdan Burundan Kan Gelmesin Hakkında Önemli Bilgiler
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


27 Kasım 2018 Salı

Ağızdan Burundan Kan Gelmesin Hakkında Önemli Bilgiler








Makalenin Devamını Okumak İçin Alttaki Linke Tıklayın

Ağızdan burundan kan gelmesi, durumunda hemen müdahale edilmesinde yarar vardır. Bunun sebebi önemli bir sağlık sorunu olabilir, acilen müdahaleyi gerektirebilir. Bu yüzden ağızdan burundan kan gelmesi mutlaka ciddiye alınmalıdır. Burun kanamasıyla birlikte olan ağız kanaması için, öncelikle dahiliye ya da hematoloji doktoruna gidilmesi gerekir.

Fazla miktarda ağızdan kan gelmesi halinde, hastanın soluk borusunda tıkanma olabilir, kanla birlikte boğulma riski taşıyabilir. Bunun nedeni ne olursa olsun, mutlaka ciddiye alınmalıdır. Öncelikle kanamanın nereden geldiği belirlenmeli ve sebebe yönelik tedavi uygulanmalıdır.

Ağızdan burundan kan gelmesi neden olur?






Bu sorun çeşitli etkenlerden dolayı oluşabilir. Ancak mide hastalıkları ya da çeşitli organlardan kaynaklanan iç kanamalar nedeniyle oluştuğunda tehlikeli bir durum söz konusu olabilir. Bu nedenle beklemeden acilen doktora gidilmelidir. Bu kişi için hayati bir risk oluşturabilir.

Özellikle mide ve on iki parmak bağırsağı ülserleri, gastrit, burun travması, boğaz kanseri, faranjit, akciğer kanseri, zatürre, bronşit, verem, akciğer damarlarının pıhtıyla tıkanması, verem, bronşektazi gibi rahatsızlıklar ağızdan burundan kan gelmesine neden olabilir. Görüldüğü gibi ağız ve burundan gelen kanamalar çok ciddi rahatsızlıkların sonucunda görülebilir.

Ağızdan burundan gelen kanın miktarına dikkat edilmelidir

Fazla miktarda gelen kan, kişinin soluk borusunu tıkayabileceğinden, boğulma riski yaratabilir. Kanın bulantıyla birlikte gelmesi halinde, kusmukla karışık olması mideden kaynaklı bir rahatsızlıktan olduğunu anlatabilir.



Öksürükle gelen kan balgamla karışıksa ya da kırmızı renkli olursa, büyük olasılıkla akciğerlerden gelebilir. Kişiler bu durumda şiddetli öksürmemeli, kanayan akciğerlere doğru yatırılmalıdır. Fakat bu durumda hastanın akciğer rahatsızlığı biliniyorsa, bu mümkün olabilir.

Bilinmiyorsa, acilen hastaneye gidilerek akciğer filmi çekilmelidir. Hastada gelen kanın miktarı az bile olsa, artacağı dikkate alınarak doktora gidilmelidir. Hastanede kişinin midesine verilen suyla, bunun mide kaynaklı olup olmadığı değerlendirilir. Akciğerler içinde film çekilir.

Bu alanlarda sorun belirlenmezse, bronşektazi tanısı konulabilir. Ağızdan burundan gelen kanın nedeni belirlendikten sonra, uygun tedavi yollarına başvurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)