bilgievlerim: Boyun Fıtığı Nasıl Geçer ?
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


23 Mayıs 2022 Pazartesi

Boyun Fıtığı Nasıl Geçer ?

 


Boyun Fıtığı Nasıl Geçer, bilindiği gibi boyun fıtığının belirtileri arasında ağrılar ilk sıralarda yer almaktadır. Kişilerde boyun ve sırt ağrıları rahatsızlığın ilk döneminde meydana gelen ağrılardır. Hastalığın giderek ilerlemesi ile oluşan ağrılar omuzlara, kollara ardından da parmaklara kadar ilerleyerek uyuşukluk tepkilerine neden olur. 

Kuvvet azalması ve his kaybı ile ilerleyen bu hastalık tedavi edilmediği zaman güç kaybı ve kuvvet azalması hastalar da bacaklara kadar iner ve idrar kaçırma şeklinde istenmeyen durumlara neden olabilir. 

Boyun fıtığı olanlar ne yapmamalı?

Sandalyede dik oturun kollarınızı kolçaklara dayayın. Okuma sırasında molalar verin. Stresli ders çalışma boyun kaslarınızın spazmını artırabilir. Özellikle fizik tedavi sonrası hemen eski alışkanlıklarınıza dönerseniz ağrılarınız tekrarlayabilir.

Hastalarda meydana gelen bu belirtilerin zaman kaybetmeden bir uzman hekim tarafından araştırılması hastalığın teşhisini kolaylaştırır. MR çekimi ve yapılan muayene sonucunda teşhis kesin olarak konulmuş olur.

Boyun fıtığı kendi kendine geçer mi?

Çoğu insan 6 hafta içinde iyileşir ve normal aktiviteye döner. Semptomlar devam ederse, ameliyat önerilebilir.

Boyun fıtığına cerrahi operasyondan evvel uygulanacak çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Bunlar ilaç tedavisi, fizik tedavisi ve istirahat tedavileriyle boyun fıtığı rahatsızlığıyla başa çıkmak oldukça mümkündür. Boyun fıtığında öncelikle başlangıç süresinde meydana gelen şiddetli ağrıları dindirmek oldukça önemlidir. 

Evde Boyun fıtığı ağrısına ne iyi gelir ?

Boyun fıtığına neden olan çalışma koşullardan uzak durmayı tavsiye etmektedirler. Bu yüzden akupunktur'a bir tedavi yöntemi olarak bakmaktadırlar. Boyun fıtığına iyi gelen diğer bir yöntemde; düzenli bir şekilde boyun kısmına, kol, el ve sırta çeşitli yağlarla masaj uygulanması gerekmektedir

Bu durum için kas gevşetici ödem atıcı ve ağrı kesici bazı ilaçlar kullanılır ve kullanılan ilaçların yanı sıra mutlaka istirahat şarttır. Ağrıların hafiflediği dönemlerde ise fizik tedavi uygulanır. Yapılan bu tedavi şekilleri genellikle boyun fıtığı rahatsızlığının tedavisi için yeterlidir. 

Boyun ağrısı için evde ne yapılabilir ?

Boyun ağrısına ne iyi gelir?

  1. Zencefil. Anti-flamatuar özelliği bulunan zencefil boyundaki dolaşım ve kan akışını artırarak iltihabı ve ağrıyı durdurur. ...
  2. Elma sirkesi. Anti-flamatuar ve antioksidan olan elma sirkesi boyun ağrısına da çok iyi geliyor. ...
  3. Acı biber. ...
  4. Lavanta yağı

Ancak tüm uygulanan bu yöntemlerle iyi bir sonuç alınamamışsa ve hastada sinirlere baskı, refleks ve kas gücü kaybı mevcutsa bu gibi durumlarda cerrahi müdahale kesinlikle gereklidir. Ayrıca omurgada tümör ve enfeksiyon varsa hastalarda cerrahi müdahale söz konusudur.

Boyun fıtığı olan biri ne yapmalı ?

Boyun fıtığı tedavisi eğer hastalık hafif şiddette ise istirahat, stresten uzak bir yaşam, ağrı kesici ilaçlar ve fizik tedavi ile yapılır. Ancak boyun ve kol ağrıları ilaç ve fizik tedaviye rağmen geçmiyorsa, hastaların kollarında uyuşukluk, kuvvet azlığı varsa hasta ameliyatla tedavi edilmesi gerekebilir

Boyun fıtığını tedavi etmenin yanı sıra evde istirahat ederken yapılacakların en önemlisi de masaj uygulamasıdır. masaj esnasında kas gevşetici kremler sürülerek boyun ve omuzlara yapılan masajlarla ağrıların hafifleyerek azalması ve hafif hareketlerle yapılan boyun hareketleri ile boyun da bulunan kasların kuvvetlenmesi sağlanabilir.

Boyun fıtığını tetikleyen şeyler nelerdir ?

Kişinin yanlış duruşu adet haline getirmesi, stres, yanlış çalışma alışkanlıkları, yanlış yatış pozisyonu kullanma, hareketsizlik, kazalar, kemik yapısı ve diskte yaşın ilerlemesine bağlı olarak dejenerasyon, romatizmal hastalıklar, fazla kilo sorunları

Boyun fıtığı olanlar nasıl beslenmeli?

Boyun bölgesinde 5 farklı omur cismi yer almaktadır.
  • Badem Yağı Acı ve tatlı olmak üzere iki çeşidi olan badem ağacı, pembe-beyaz renklerdeki çiçeklere sahiptir. ...
  • 2.Biberiye Yağı ...
  • Elma Sirkesi. ...
  • Lavanta Yağı ...
  • 5.Zerdeçal.

Boyun fıtığı olanlar nasıl oturmalı?

Oturma koltuğu ve sırt sert malzemeden olmamalı. * Sandalyenin, zaman zaman boynun dinlendirilebileceği bir baş desteği bulunmalı. * Sandalyenin oturma yerinin genişliği de en az 50 santim olmalı. * Bacaklar 90 derece olarak yere basmalı

Fıtık kendi kendine geçer mi?

Fıtık bazı durumlarda dışarıya aktığı kanaldan, geriye doğru akarak (benzetmedir) kendiliğinden ortadan kalkar. Temel olarak fıtıktan kaynaklandığına inandığımız az sayıdaki bel ağrısı vakasını 8-10 hafta izleyip konservatif tedavisini yapmamız gerekir.

Boyun fıtığı egzersiz ile iyileşir mi?

Ayakta yapılan neredeyse bütün egzersizler boyun fıtığına iyi gelmektedir. Boyun fıtığının tedavisinde büyük pay oynayan egzersizler, boynun rahatlamasını sağlamaktadır. Boyun fıtığı tanısı koyduktan sonra boyun fıtığına iyi gelen egzersizlerin yapılması önemlidir.

Boyun fıtığı tedavi edilmezse ne olur?

Boyun fıtığı zamanında tedavi edilmezse klinik tablo her iki kol ve her iki bacakta felç oluşumuna kadar gidebilir. Tüm vücudu kapsayan duyu kaybı, idrar ve büyük abdestini kaçırma veya yapamama gibi durumlar ortaya çıkabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)