bilgievlerim: Boyun Kireçlenmesi Tedavisi
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


5 Eylül 2022 Pazartesi

Boyun Kireçlenmesi Tedavisi

 


Boyun kireçlenmesi tedavisi, boyun kireçlenmesi boyunda bulunan kemik ve disklere bağlı olarak gelişen oldukça ağrılı ve kronik bir hastalıktır. Boyun kireçlenmesi ağır ağır seyretse de zaman ilerledikçe kemik ve diskler üzerinde ciddi deformasyona neden olabilmektedir. 

Boyunda oluşan kireçlenme üç ana grupta toplanabilir;Romatizmaya bağlı gelişen kireçlenme, boyunda yer alan kemikler ve bu kemiklere yakın bulunan eklemlerin iltihaplanması ve travma sonrası gerçekleşen kireçlenme. 

Boyun kireçlenmesi ne iyi gelir?

Okaliptüs yaprağından ve bitkisinden elde edilen okaliptüs yağı, kireçlenme nedeniyle oluşan şişliğe iyi gelir. Boynunuzu ılık su ile yıkadıktan sonra okaliptüs yağını masaj yoluyla bölgeye uygulayabilirsiniz. Şişlik şikayeti geçene kadar bu yöntemi düzenli olarak uygulayabilirsiniz.

Romatizma kaynaklı boyun kireçlenmesi eklem bölgesinde iltihaba ve eklemlerin hasarlanarak zarar görmesine yol açabilir. Eklemlerde oluşan iltihap şiddetli ağrılara yol açabilir. Travma sonucu oluşan kireçlenme ve eklemlerde oluşan ağrı yanlış bir hareket, kaza ve şiddetli bir darbe sonucu boyun disklerinde ve kemiklerde oluşan hasarlar ortaya çıkmaktadır.

Boyun kireçlenmesinin tedavisi var mı?

Boyun Kireçlenmesi Tedavisi

Koruyucu tedavi yöntemlerinde boyun egzersizleri yapılması önerilir. Bunun yanı sıra ortaya çıkan ağrıyı azaltmak için ağrı kesiciler de kullanılır. Eğer boyun kireçlenmesi ileri seviyeye ulaşmış ise burada ameliyat yapılması tercih edilebilir

Boyun kireçlenmesi ayrıca genetik özelliklerin tetikleyebileceği bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Boyun kireçlenmesi daha çok 40 yaş üstü kişilerde görülmektedir. Kadınlarda menopoz dönemi sonrasında daha sık rastlanılmaktadır.

Boyun kireçlenmesi tedavisinde takip edilmesi gereken yol kireçlenme nedeni ile yaşanan ağrıların boyutuna bağlı olarak değişir. İlk olarak ağrıların kaynağı tam olarak tespit edilmelidir. Ardından fizik tedavi uzmanının önerdiği egzersizler uygulanmalıdır. Bu egzersizlerin amacı kemiklerin üzerine binen ağırlığı hafifletmek ve kasların gelişimini arttırmaktır.

Boyunda kireçlenme olursa ne olur?

Kireçlenme boyunda kendini gösterdiğinde;baş ağrısı ve boyun ağrısı, kola yayılan ağrı, boyunda tutukluk, kolda güçsüzlük - hissizlik - yanma - batma, ellerde zayıflık - beceri azalması - uyuşma - karıncalanma, kulak çınlaması, baş dönmesi ve bulanık görme gibi belirtilere neden olabilir.

Ağrı çok şiddetli yaşanıyorsa bu dönemde boyunluk takmak gerekebilir. Fakat boyunluk sürekli kullanıldığı takdirde boyun akslarının güçsüzleşmesine yol açabilir. Masaj, sıcak ve buzlu kompres, düzenli egzersiz boyun kireçlenmesi için uygulanabilecek diğer tedavi yöntemlerindendir.

Boyunda oluşan kireçlenme her zaman boyun bölgesi ile sınırlı kalmayabilir. Sırtın üst tarafında, göğüslerde, kol ve başta şiddetli ağrılara yol açabilir. Yaşam kalitesini ciddi anlamda olumsuz etkileyen boyun kireçlenmesi için mutlaka bir uzmana başvurulmalı ve uygun tedaviye bir an önce başlanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)