bilgievlerim: Kağıdın İcadı Hakkında Önemli Bilgiler
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


20 Şubat 2019 Çarşamba

Kağıdın İcadı Hakkında Önemli Bilgiler





Kağıt günümüz modern dünyasının dahi olmazsa olmazlarından birisi olmaya devam eden ve insanlık tarihinin belki de en önemli buluşlarından birisi sayılabilecek bir gereçtir.
Kağıdın yaklaşık olarak 2000 yıllık bir tarihi bulunmaktadır. 2000 yıl öncesinde Çin’de devlet memurluğu görevinde bulunan Tsai lun isimli bir kişi tarafından icat edilmiştir. Tsai Lun hazırlamış olduğu özel bir karışım sayesinde ilk kağıdı ortaya çıkarmıştır.






 Tsai Lun kağıdı oluştururken dut ağacı kabuğu, kenevir, bazı kumaş parçalarını su ile ezmiş karıştırmış ve en sonunda da lapa benzeri bir karışım elde etmiştir. Daha sonra bu lapa benzeri olan karışımı olabildiğince güçlü bir şekilde preslemiştir. Pres sayesinde ise karışımın içerisindeki tüm suyu çıkartmıştır.
Preslenme sonrası ince bir tabaka haline gelmiş olan maddeyi güneşte bekleterek iyice kurutmuş ve kağıdı ortaya çıkarmış yani kağıdı icat etmiştir. Kağıdın icadeı ardından bri çok yeniliklere ve gelişmelere yol açmıştır. 
Kağıt yokken de yazı kullanılmajktaydı ancak artık kağıdın icadı ile birlikte yazı çok daha rahat kullanılmaya başlanmış ve matbaanın icadına kadarda yazının gelişimi kağıt sayesinde ilerlemiş ve insanlığın gelişimi için çok önemli bir gereç olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)