bilgievlerim: Tâcın Tek Sahibi: Kraliçe II. Elizabeth
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


5 Şubat 2019 Salı

Tâcın Tek Sahibi: Kraliçe II. Elizabeth






Parlementer monarji dendiği zaman ilk akla gelen İngiltere’de bu hafta itibariyle Kraliçe II. Elizabeth’in tahta çıkışının 63. sene-i devriyesi gerçekleşti. 90 yaşına merdiven dayayan Elizabeth’in tahtı bırakmaya hiç niyeti yok gibi. 

Şu an tâcın ikinci varisi konumunda olan Galler prensi Charles ise kraliçenin en büyük oğlu. Bu haliyle o da 66 yaşını buldu.





Hatta Buckingham Sarayı’nda dolaşan dedikodulara bakılırsa, Elizabeth’in ölmesi durumunda 66’lık Charles’ın tahttan feragat edip, yerini oğlu William’a bırakacağı şayiası dolanıyor…
Şu an itibariyle Cambridge dükü olan William’ı 2011’de Westminster Kilisesi’nde Kate Middleton ile yaptığı sansasyonel düğünden hatırlıyoruz. Milyonların takip ettiği bu izdivacda her zamanki gibi Buckingham Sarayı’nda geleneksel balkon selamlaması(!) icra edilmiş, halkın yoğun “Kiss Kate!” tezahüratları altında çift, halkı iki kez selamlamak zorunda kalmıştı.



Kate-William  düğününden. İngilitere halkının kraliyet ailesine ve geleneklerine bağlılığını göstermesi bakımından ilginç bir kare

Dışarıdan mutlu-mesut gözüken bu evliliğin saray üyeleri tarafından ne kadar samimiyetle karşılandığı ise hala mechul… Nitekim Kate Middleton babası havayolunda memur, annesi de hostes olan avam bir aileden geliyordu.
1996’daki şüpheli trafik kazasında ölen ve hal ve hareketleriyle çok konuşulan Diana bile aristokrak bir aileye mensuptu. Kraliçe Elizabeth’in amcası olan VIII. Edward da böyle bir evlilik yapmak istemiş, fakat bu teşebbüs tahttan çekilmesiyle sonuçlanmıştı..
Taht ve aşk arasında kalan Edward, iki erkek ile evlenip boşanan Amerikalı Wallis Simpson’ı tercih etmişti. Kraliyet ailesi ve parlemanto bu evliliği onaylamadı ve VIII. Edward karısı Simpson ile Fransa’ya gitti.






Tahtı da şimdiki kıraliçenin babası olan  VI. George’a bıraktı. Filmi izleyenler George’u kekemeliği ile verdiği mücadeleden ötürü King’s Speech adlı yapımdan hatırlayacaklardır.
William-Kate evliliği ile böylece bir ilke imza atılarak artık evlilikte serbestliğin yolu açılmış oldu. Elizabeth’in düğün hediyesi olarak torunlarına nerenin fahri idaresi vereceği konuşulurken William ile Kate Cambridge dük ve düşesi oldular. Şimdi ikilinin George isminde çocukları var. Üç yaşında olan bu bebek, babası William ve dedesi Charles’dan sonra tahtın üçüncü vârisi. .


Fakat kendilerini ön sıraya alabilmek için öncelikle 90’lık büyükanne Elizabeth’in tahtı bırakması şart. Fakat görünüşe bakılırsa Elizabeth’in buna hiç niyeti yok gibi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)