bilgievlerim: Boyun Fıtığı Baş Dönmesi Yaparmı ?
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


25 Ağustos 2022 Perşembe

Boyun Fıtığı Baş Dönmesi Yaparmı ?

 


Boyun fıtığı baş dönmesi yapar mı? Özellikle sabahları uyanıldığına baş dönmesi yaşanıyorsa bu durum boyun fıtığı ile alakalı gelişebilir. Boyun fıtığında en önemli belirtiler boyun ağrısı ile beraber baş dönmesidir.

Boyun fıtığı, boyun omurlarının arasında yer alan kıkırdağın, yer değiştirerek omurilik kanalına yerleşmesi ya da çıkması sonucu kola uzanan sinirlere baskı yapması nedeni ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Omurları birbirinden ayıran diskler içerisinde bulunan jöle kıvamı bir madde ve bu maddeyi saran yastıkçıklardan oluşmaktadır.


 İlerleyen yaş, geçirilen bir kaza ya da stres gibi nedenlerden dolayı bu yastıkçıklar yıpranmaya başlar ve bilinçsiz yapılan ters bir hareket sonucu yırtılarak, jöle kıvamındaki madde oluşan yırtıklardan dışarı doğru taşar, omurilikten çıkarak kollarda ki sinirlere baskı uygular. Bu baskı sonucu kollarda güç kaybı, uyuşma, hissizlik gibi şikayetler oluşur.

Boyun, omurlar arasında yer alan kıkırdaklar, eklemler ve bağlar ile beraber çalışır. Dolayısı ile boyun çok yönlü olarak rahatlıkla hareket edebilir. Boyun ağrısı bel ağrılarından sonra en sık görülen ağrı tipidir. Boyun ağrıları bel ağrıları kadar sık görülmese de her yaş grubunda belli bir dönem ortaya çıkabilir. Özellikle sabit işlerde çalışan kişilerde daha fazla görülür.

Boyun ağrısı yalnız boyunla sınırlı kalabileceği gibi omuz ve kol ağrısı ile beraber de görülebilir. Bu ağrılar yaşam kalitesini düşürerek, iş gücü kaybına yol açabilir. Boyun fıtığı, baş dönmesi, kollara kadar uzanan ağrı, boyunda hareket kısıtlanması, uyuşukluk, güç kaybı, kulak çınlaması ve bulanık görme gibi şikayetlerin oluşmasına yol açabilir.

Boyun fıtığı denge kaybı yapar mı?

Boyun fıtığının en önemli belirtisi boynun bir tarafından başlayıp kola doğru yayılan ağrıdır. Bu ağrı uyuşmaya neden olur ve parmak uçlarına doğru uzanır. Ağrının oluştuğu kol zayıflar ve güç kaybeder. Denge kaybına ve düşmeye neden olabilir.

Ilerlemiş boyun fıtığı baş döndürür mü?

Boyun fıtığı veya boynu ilgilendiren diğer ağrılı durumlarda boyun pozisyon hissinin bozulması baş dönmesi ile ilişkili olabilir. Boyun ayrıca beyin ve beyinciği besleyen kan damarlarının geçtiği bölgedir. Kan dolaşımını bozan damar daralması gibi sorunlar denge sistemini etkileyerek baş dönmesi yapabilir.

Boyunda sinir sıkışması baş döndürür mü?

Boyunda sinir sıkışmasının neden olduğu sorunlardan biri de baş dönmesidir. Sinir basısı meydana geldiğinde kola vuran ağrı, karıncalanma, iğnelenme ve uyuşma gibi pek çok sorun meydana gelir.

Yayınlanma tarihi:25.08.2022 11:12

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)