bilgievlerim: Boyun Fıtığı Nasıl Geçer ?
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


26 Ağustos 2022 Cuma

Boyun Fıtığı Nasıl Geçer ?


 

Boyun fıtığı nasıl geçer? Boyun bölgesinde oluşan her ağrı boyun fıtığı anlamına gelmez. Boyun fıtığını anlamak için ortaya çıkan şikayetlerin değerlendirilmesi gerekir. Boyunda 7 adet omur bulunmaktadır. Bu omurların ilkinde ve ikincisinde disk bulunmamakta diğer omurların arasında disk bulunmaktadır.

 Omurların arasında bulunan disk içi yumuşak dışı ise sert bir yapıya sahiptir. Disklerin yumuşak kısmı dışarı doğru çıkarsa sinirlere baskı uygulamaya başlar. Bu baskı sonucu ortaya boyun ağrısı, kol ve sırt ağrısı ortaya çıkar. Boyunda oluşan ağrı bacaklara kadar uzanarak bacaklarda güç kaybı yaşanabilir.


Boyun Fıtığı Belirtileri

  1. Kollarda ağrı
  2. Kollarda uyuşma
  3. Güç kaybı
  4. Kürek kemiği ve sırtta ağrı
  5. Fıtık ilerlediği ve tedavi edilmediği takdirde adalelerde erime

Boyun Fıtığı Nasıl Tedavi Edilir?

Boyun fıtığı tedavisinde ilk olarak cerrahi operasyona başvurmadan diğer yöntemler denenmelidir. Boyun fıtığından kurtulmak ya da oluşan şikayetleri azaltmak için boyuna bilinçli bir şekilde masaj yapmak iyi gelmektedir. Uygun kremler ile ağrının oluştuğu alanlara masaj yapılarak boyun yumuşatılır ve devamında boyun egzersizleri yapılır. Bu uygulama şikayetleri azaltabilir. Denenen yöntemlere rağmen boyunda oluşan şikayetlerden kurtulmak mümkün olmuyorsa boyun fıtığı şu yöntemler sayesinde geçebilir;

  1. Ağrı kesici ilaçlar
  2. Anti enflamatuar ilaçlar
  3. Kas gevşetici ilaçlar
  4. İstirahat
  5. Fizik tedavi
  6. Cerrahi tedavi

Sıralanan yöntemler ile boyun fıtığı geçmiyorsa son seçenek olarak cerrahi yönteme başvurmak gerekir. Cerrahiye başvurmak için güç kaybı, duyu kaybı, sinir ve omuriliklere baskı, kollarda uyuşma ve şiddetli ağrı olması gerekmektedir. Bu tür şikayetler yoksa cerrahiye gerek duyulmamaktadır.

Boyun Fıtığından Nasıl Korunur?

  1. Boyun fıtığının önemli nedenlerinden biri strestir. Boyun fıtığından korunmak için mümkün olduğunca stresten uzak durmak gerekmektedir.
  2. Gerginlik ve stres anında mümkün olduğunca ters ve ani hareketlerden kaçınılmalıdır.
  3. Boyun özellikle soğuk havalarda sıcak tutulmalı ve dışarı çıkarken boyun mutlaka bir atkı ile sarılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)