bilgievlerim: Boyun Kireçlenmesi Belirtileri
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


27 Ağustos 2022 Cumartesi

Boyun Kireçlenmesi Belirtileri


 

Boyunda kireçlenme belirtileri, boyunda kireçlenme boyunda oluşan ağrılar ile kendini gösteren bir rahatsızlıktır. Boyun kireçlenmesinin boyutuna, boyunda oluşan deformasyona, eklemlerde oluşan bozulmaya göre sinirlerde sıkışma, eklem ağrıları kaynaklı olarak şiddetli ağrılara ve kollarda oluşan ağrılara yol açabilir.

Hastalarda özellikle sabahları şiddetli boyun ağrısı, boyun tutulması ve kol ağrısı gibi yakınmalar oluşabilir. Daha çok masa başında, bilgisayar başında çalışanlarda, şoförlerde, sürekli sabit pozisyonda kalmak zorunda olan kişilerde boyun kireçlenmesi ve dolayısı ile kireçlenmeye bağlı ağrılara sık rastlanır.

Boyunda kireçlenme olduğu nasıl anlaşılır?

Kireçlenme boyunda kendini gösterdiğinde;baş ağrısı ve boyun ağrısı, kola yayılan ağrı, boyunda tutukluk, kolda güçsüzlük - hissizlik - yanma - batma, ellerde zayıflık - beceri azalması - uyuşma - karıncalanma, kulak çınlaması, baş dönmesi ve bulanık görme gibi belirtilere neden olabilir

 Boyun kireçlenmesi olan hastalar boyun hareketlerinde kısıtlama yaşayabilir. Daha çok sinir sıkışması ve eklemlerde oluşan sorun boynun hangi tarafında ise kişi boynunu o yöne hareket ettirmekte zorluk yaşayabilir. Ayrıca hasta boynunu arka tarafa çeviremez ve yatmakta sıkıntı yaşayabilir.

Boyun kireçlenmesi için ne yapılır?

Okaliptüs yaprağından ve bitkisinden elde edilen okaliptüs yağı, kireçlenme nedeniyle oluşan şişliğe iyi gelir. Boynunuzu ılık su ile yıkadıktan sonra okaliptüs yağını masaj yoluyla bölgeye uygulayabilirsiniz. Şişlik şikayeti geçene kadar bu yöntemi düzenli olarak uygulayabilirsiniz

Boyun kireçlenmesine maruz kalan kişilerde muayene sırasında kişinin saydığı şikayetlere odaklanmak gerekir. Kireçlenmeye yol açan hastalık tespit edilerek nedene yönelik tedavi uygulanmalıdır. Kireçlenme omurganın neresinde ise hastaya MR yapılarak tespit edilir ve hastalığın boyutu saptanır. Kireçlenme tedavisi bu tür faktörler göz önünde bulundurularak başlatılır. Hastada sinir sıkışması ve eklem deformasyonu tespit edilmişse tedavi olarak ultrason ve lazer tedavisi tercih edilir. Bu tedaviler sayesinde hastanın şikayetleri azalır ve yaşanan hareket kısıtlanması yavaş yavaş ortadan kaybolur. Hastanın maruz kaldığı ağrılar hafifler. Bu tedavilerden sonra hastaya egzersiz programları tavsiye edilir.

Boyun kireçlenmesi nerelere vurur?

Boyun fıtığı hastalarında sıklıkla görülen radiküler ağrı, boyun bölgesinde sıkışan bir sinir nedeniyle omuzlara, kollara, ellere veya parmaklara vurabilen ağrı ile karakterizedir. Bu tarz ağrılar sinir köküne yapılan basının derecesine göre baş bölgesine, boyun bölgesine, omuz ve kollara rahatlıkla yayılabilir.

Boyun kireçlenmesi tanısı nasıl konur?

Boyun kireçlenmesinde tanı ve tedavi

Klinik muayene, hasta öyküsü ve röntgen, MR gibi görüntüleme yöntemleri ile tanı koyulabilmektedir. Hastalığın derecesine göre en uygun tedavi belirlenir. Tedavi yöntemi hastalığın derecesine göre değişiklik gösterir.

Boyun Kireçlenmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hasta özellikle öne eğilir şekilde uzun süre kalmamalıdır, özellikle öne eğilir pozisyonda çalışmak gerekiyorsa mutlaka sık sık mola verilmelidir ve boynu hareket ettirecek egzersizler uygulanmalıdır. hasta yastık konusunda dikkatli olmalıdır. Yüksek yastıkta yatmak kireçlenme nedeni ile oluşan şikayetlerin artmasına yol açabilir. Boyun kireçlenmesine karşı yüzme ve boyun egzersizleri oldukça faydalı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)