bilgievlerim: Hayatınızda Bir Kez Verimli Ders Çalışma Metodlarını Deneyimlemelisiniz
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


22 Aralık 2019 Pazar

Hayatınızda Bir Kez Verimli Ders Çalışma Metodlarını Deneyimlemelisiniz







1-Şekilleri diziniz-terimleri yazınız. Bu şekil çalışma birden fazla duyu organlarınızın çalışmasını gerektirdiğinden anlamanızı kolaylaştırır.

2-Not alma ve kaynaklarından bilgi toplamayı öğreniniz. Aklınızda kalmasını istediğinizi not ediniz, sözlük kullanınız.

3-Verimli okuyunuz. Okumanın en uygununu seçiniz. Başlamadan hazırlık yapınız. Nasıl okunacağını bilerek okuyunuz.






4-Hatırda tutmayı kolaylaştırınız. Konunun niçinleri üzerinde fazla durunuz. Öğrendiğiniz yeni düşünceleri sıralayınız. Konuyu canlandırmaya çalışınız. Terim-formül, tanım, kanun, ilke gibi açıklanması gereken konuları satırbaşından itibaren yazınız. Şiir, tiyatro eseri, nutuk gibi konuları bütünüyle okuyunuz. Dikkatinizi uyanık tutunuz. Yabancı kelimeleri yazınız. Belirli aralıklarla tekrarlayınız.

5-Çalışmayı dinlenme eşliğinde sürdürünüz. Çalışma sırasında kısa süreli dinlenmelere yer veriniz. Grup halinde çalışırken birbirinizi kırmayacak şekilde esprilere yer veriniz.





6-Öğretmeni ve öğretmenin dersini seviniz. Sevme insanda haz oluşturur. Haz halinde bulunan insanlar daha kolay öğrenir. Öğrenmeyi amaç edininiz.

7-Zamanı iyi değerlendiriniz. Aynı zamanı tekrar yaşamanız mümkün değildir. Onun için her anınızı iyi değerlendiriniz.

8-Sınavlara hazırlıklı geliniz. Sınav sizin başarınızı değerlendirme işlemidir. İyi not alırsanız başarı zevkini tadar, mutlu olursunuz

9-Verimli çalışma alışkanlıkları:




Belirli bir çalışma zamanınız olsun. Dikkat ve ilgi dağıtıcı şartlara aldırış etmeden çalışınız. Not alarak çalışınız. Konuları önceden gözden geçiriniz. Günü gününe çalışınız. "Bir yazmak on okumaya bedeldir" ve "En silik mürekkep en keskin zekadan daha güçlüdür" sözlerini unutmayınız.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)