bilgievlerim: C Vitamini Hakkında Bilgiler
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


20 Nisan 2022 Çarşamba

C Vitamini Hakkında Bilgiler

 


Taze sebze ve meyveler C vitamini içeren besinler olarak gerekli C vitamini ihtiyacımızı karşılarlar. 

  1. Limon, 
  2. Greyfurt, 
  3. Portakal, 
  4. Çilek, 
  5. Kivi, 
  6. Frenk üzümü, 

en çok C vitamini içeren meyveler arasındadır. 


  1. Lahana, 
  2. Domates, 
  3. Kuşburnu, 
  4. Karnabahar, 
  5. Ispanak, 
  6. Maydanoz, 
  7. Turp, 
  8. Patates, 
  9. Yeşil biber gibi sebzeler en fazla C vitamini içeren sebzeler olarak C vitamini kaynakları arasında yer alırlar.

Ancak dikkat ediniz, askorbik asit sıcakla, su, hava, pişirme, ışık ve sigara içme ile kolayca imha olur. Isıya ve ışığa karşı direnci düşük olduğundan C vitamini içeren sebze ve meyvelerin saklanması ve pişirilmesi C vitamininin yüksek oranda kaybolmasına neden olur.

Sebze ve meyveler C vitamini kaybı olmaması için kesildikten sonra hemen tüketilmelidir. Kurutulmuş meyve sebzelerde C vitamini kaybı fazladır.

100 Gram Besinde Yer Alan C Vitamini Miktarı;

  1. Greyfurt (34mg), 
  2. Mango (28mg), 
  3. Çilek (57mg), 
  4. Mandalina (30mg), 
  5. Erik (10mg), 
  6. Ahududu (25mg), 
  7. Kuşburnu (1000-1500mg),
  8. Kayısı (10mg), 
  9. Avokado (8mg), 
  10. Böğürtlen (6mg), 
  11. İncir (2mg), 
  12. Kırmızı biber (190mg), 
  13. Kivi (90mg), 
  14. Kavun(42mg).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)