bilgievlerim: C Vitamini Nelerde Var ?
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


24 Nisan 2022 Pazar

C Vitamini Nelerde Var ?

 


Solunum, yemek borusu ve mide kanserlerinin önlenmesinde C vitamini önemli rol oynuyor. Kanserojenlerle doğrudan teması olanlar, günlük C vitamini gereksiniminin üzerine çıkabilirler.

Bu durum kanser riskini azaltır. C vitamini, yiyecek ve içeceklerle alınan nitrit ve nitratların kanser yapıcı nitrosaminlere dönüşmesini önler. Kısacası C vitamini, kansere yakalanma riskini azaltır.
Her gün birkaç kez taze meyve ve sebze tüketen kadınlarda meme kanseri riski bu besinleri tüketmeyen kadınlara göre 10 kat azdır.


C vitamini alımı artarken meme kanseri riski azalır. Bazı araştırmacılar C vitamini zengin beslenmenin meme kanseri vakalarının yüzde 25 oranında azalabileceğini iddia etmektedirler.

C vitamini, düşük yağ ve yüksek lif içeren diyetlerle tüketildiğinde etkinliği en üst seviyeye çıkar. C vitamini, çeşitli yollarla vücuda giren birçok kimyasal kanserojeni etkisiz duruma getirir.

C vitamini yönünden en zengin besinler şunlardır;

  1. Turunçgiller (Portakal, mandalina, greyfurt, limon )
  2. Kuşburnu
  3. Maydanoz
  4. Tere
  5. Roka
  6. Kırmızılahana
  7. Çilek
  8. Karnabahar
  9. Ispanak
  10. Yeşil sivri biber

En cok C vitamini hangi meyvede?

Portakal. C vitamini ile en çok özdeşleşen meyve olan portakal, günlük C vitamini ihtiyacımızı tek başına karşılayabilir. 100 gram portakalın yaklaşık %75'i C vitamini içerir.

C vitamini hangi kuruyemişte var?
Taze cevizde yüzde 5-6 oranında C vitamini bulunduğunu belirterek, "Kuru ceviz bol miktarda C, B1, B2, A ve E vitaminlerini içermektedir" diyor. Prof. Dr.

En yüksek C vitamini hangi sebzede?

Karnabaharın C vitamini özelliği pek bilinmiyor. Oysa bu kış sebzesiyüksek oranda C vitamini içeren besinlerden. En yüksek C vitamini miktarına sahip besinlerden biri greyfurt.

Günlük C vitamini ihtiyacı nasıl karşılanır?

Metabolizmamız kendi başına C vitamini üretemediği için besinlerden alınmalıdır. Çoğunlukla C vitamini yönünden zengin meyve ve sebzeler ve özellikle turunçgiller, çilekler, çeşitli meyveler, kivi ve birkaç çeşit lahana. Örneğin, 60 g biber veya 90 g brokoli zaten yeterli miktarda günlük C vitamini sağlıyor.

Hangi C vitamini daha iyi?

En iyi C vitamini takviyesi listemizde 1. sırada gösterdiği yüksek etkiyle adını duyuran Solgar Ester C vitamini yer alıyor. Günlük olarak bir ila üç kapsül arasında kullanılması gerekilen vitamin, olumlu etkileri sebebiyle kullanıcıları tarafından oldukça seviliyor

1 tane limonda ne kadar C vitamini var?

Bir adedinde 31 mg C vitamini bulunur. Bu, günlük olarak alınması gereken C vitamininin yüzde 51'idir

Yeşil biberde ne kadar C vitamini var?

Bir bardak doğranmış dolmalık yeşil biber, 120 mg C vitamini içerir, portakalın iki katı... Dolmalık biberin bir başka önemli faydası ise lif kaynağı olmasıdır.

Domateste ne kadar C vitamini var?

Orta boy bir domatesi çiğ olarak yerseniz yaklaşık 20 miligram C vitamini alırsınız. Pişerken C vitamini seviyesi düşer; ancak domatese renk veren likopen adı verilen antioksidan artar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)