bilgievlerim: Akupunktur İle Zayıflamak Mümkün Mü ?
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


13 Eylül 2018 Perşembe

Akupunktur İle Zayıflamak Mümkün Mü ?


Akupunktur İntradermal İğneler ile İştahı Yok Etme

”Prof. Dr. Baha Çelik ‘in Şişmanlık ve Akupuntur Tedavileri
Kulak akupunkturunda cilt içine yerleştirilen (İntradermal) iğneler, manyetik bilyeler veya tohumlar beyinde iştah merkezine etki ederek, hastanın aşırı yeme isteğine engel olur.
İştahı düzenleyen merkez, beyinde yerleşik halde bulunan hipotalamustadır. Hipotalamusun bir bölgesi yeme arzusunu aktive ederken, bir diğer bölgesi yeme arzusunu frenler.Kulağı, iğneleri batırmadan önce, dedektörler vasıtasıyla muayene ederiz. Bu muayene esnasında bozuk olan organ veya salgı bezlerinitespit ederiz. Bunun için bilgi ve tecrübe gereklidir. Bu bulgulara göre hastayı tedavi ettiğimizde başarı yüzdesi çok yüksektir.

Kulak Tedavisi ile Birçok Hastalık Bulunabilir

Bazı hastaların tiroid bezlerindeki problemi, bir diğer hastanın diabetini, midesindeki yüksek asiditeyiveya hastalığı iyi bir kulak muayenesi ile bulabiliriz. Gerçek sorunu bulup tedavi ettiğimizde istediğimiz olumlu sonuca daha kolay ulaşabiliriz.Farklı bir çok sebebe bağlı olarak, iştahlarını kontrol etmede zorlananlar, akupunktur sayesinde kolayca aşırı yeme duyusunu engelleme şansını bulurlar.

Tokken Bile Yemek Yeme İsteği !

Kilolu insanların en çok yakındıkları sorun aç olmadıkları halde yemek yemeye devam etmeleridir. Gerçekten de bir çok kişi aç olmadıkları halde anlamsız bir şekilde yemek yemeye devam ettiklerini söylerler. Böyle durumda olanların içinde bulundukları sıkıntılı durumun aşılmasında, akupunkturtedavisinin fevkalade yüksek bir yardımı vardır.

Akupunkturun Ruhsal Etkisi

Obezite tedavisi gören her hasta, alışkanlıklarından ayrılmak zorunda kaldığından dolayı ruhsal bakımdan gerilim yaşar. Bu sıkıntı genellikle hastanın tedaviyi bırakması ile son bulur. İnsanlara diyet yap, sağlıklı beslen gibi öğütlerde bulunmak son derece kolay olmasına rağmen, bu söylenilen veya önerilen şeyleri yapmak bir o kadar zordur. Bu durumda mutlaka hastanın ruhsal bakımdan rahatlatılması zorunludur.

Kulak Tedavisi ile Depresyon Bile Tedavi Edilebilir

Kulağı muayene ederken ruhsal durumla ilgili olarak bazı bulgularla karşılaşırız. Hastaya hiç sormadan sadece kulağının usulüne uygun iyi bir muayenesi ile sıkıntılarının neye bağlı olduğunu bulmamız mümkündür.
  • Depresyon,
  • gerginlik,
  • panik atak,
  • takıntılar aşırı yeme arzusunu kamçılayabilir.
  • Kulağın muayenesi ile bu sayılan sıkıntıların hangi sebebe bağlı olduğunu buluruz.
  • Sebep bulununca, tedavinin yapılması son derece kolay hale gelir.

Aşırı İştah ve Oburluk Tedavisi

Aşırı iştah veya oburluğun temelinde yatan gerçek sebebi bulduğumuzda, sorunun çok büyük bir bölümünü de aşmış oluruz. Ezbere tedavi yapıldığında sadece plasebo (yalancı etki psikolojik etki) etki ortaya çıkar ve bu da yaklaşık yüzde 10 civannda bir yararlanma sağlar. Her tedavinin mutlaka bir miktar ruhsal anlamda etkileme faktörü vardır. Asıl tedavi gerçek noktaların bulunması ve iğnelenmesi ile olur.
İğnelerin yanında, tohumlar, madeni bilyeler ve lazer ışığı da kullanılır. Önemli olan tedavi edilecek noktaların doğru tespitidir.

İğnelerin Salgıladığı Maddeler Ruhsal Rahatlık Verir

Noktaların, yukarıda sayılan çeşitli vasıtalarla uyarılmasıyla, beyin ve vücuttan bazı maddeler salgılanır. Salgılanan bu maddelerin ruhsal sıkıntıları rahatlattığını, klinik deneylerimiz sayesinde biliyoruz. Akupunktur tedavisi esnasında hemen tüm hastalarımız ruhsal bakımdan rahatladıklarını söylerler.
Bu rahatlama ile, alışılmış yemek düzeninin değişmesiyle ortaya çıkan en zor dönemler kolayca aşılır. Alışkanlık haline gelen yeni beslenme sisteminin devam ettirilmesi ile başarmanın getirdiği moral motivasyon, tedavinin olumlu bir şekilde devamını sağlar.

Hastaların Yarısı Tedaviyi Bırakıyor

Daha önce de söylediğim gibi, hastalann yarıya yakın kısmı ilk bir iki seans sonunda tedaviyi bırakıyorlar. Tedaviyi bırakma sebeplerinin başında ise, kısa sürede vermeyi düşündükleri kilolarına inememeleri oluyor. Fazla kilosu olan kişilerin karmaşık sorunlarının olduğunu da düşündüğümüzde, ruhsal bakımdan dengeli bir yapıya sahip olmalarının önemi bir kat daha artıyor.

Akupunktur Mide ve Sindirim Sistemine Etkisi

Akupunktur tedavisi, mide hareketlerini ve asit salgılanmasını normal düzeylere getirir. Diyet yapan insanlarda çok sık olarak midede kazıntı hissi ortaya çıkar. Bilinçli bir beslenme programı ve disiplini yoksa, en yakınında bulduğu gıdayı bu hissini gidermek için tüketir.
Bunun yanında hem midede hem de yemek borusunda ortaya çıkan yanma hissi sağlıklı beslenme programının hasta tarafından bırakılmasına sebep olan en önemli faktörler olarak gösterilebilir.
Akupunktur tedavisi sırasında bu tip yakınmalar olmaz. Tedavi gören hastanın rahat ve şikayetsiz olması, tedavinin kesintisiz olarak devam edilmesine yardımcı olur. Hastaların büyük çoğunluğu, akupunkturtedavileri sırasında çok rahat ettiklerini söylüyorlar.
ÖNEMLİ UYARI
Sayın okurlar, bu makalelere bakarak katiyetle kendi kendinize tedavi uygulamaya kalkışmayınız. Her türlü tıbbi sorunlarınızda vakit geçirmeden doktorunuza gidiniz.
”Prof. Dr. Baha Çelik ‘in Şişmanlık ve Akupuntur Tedavileri yazı disinden..”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)