bilgievlerim: Saç Ektirme Operasyonu Hakkında Bilmek İstedikleriniz
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


10 Eylül 2018 Pazartesi

Saç Ektirme Operasyonu Hakkında Bilmek İstedikleriniz



Saç Ektirme Nedir?
Saç ektirme, saçin basin arka ya da yan tarafindan alinarak saçin döküldügü bölgeye nakledilmesi durumudur. Baskin verici olarak isimlendirilen basin yan ve arka bölgelerindeki saçlar ömür boyu uzamayi sürdürür ve dökülmezler. Bu bölgedeki saçlarin dökülen bölgeye nakledilmesi uzama ya da dökülmeme yeteneklerini degistirmez. Bir baska dyisle saç köklerinin dökülmesi ya da dökülmemesi bulundugu yerin yapisal niteligiyle alakali degil tamamen kendi kalitsal özelligine baglidir. Saç naklinin basarili olmasi saçin alindigi bölgenin kalitesi ile ilgili bir durumdur.
Kimler Saç Nakli Yaptirabilir?
Bir kisinin saç nakli yaptirabilmesi için basinin arka ya da yan kisminda yeterli miktarda saç olmalidir.
Ancak tip, teknoloji her geçen gün ilerlemektedir. Su an saçi dökülmüs birine saç ektirmek mümkün degilken gelecekte bu mümkün hala gelebilir. Bunun kaniti geçmiste saç ektiremeyen kisilerin bugün saç ekirir duruma gelmesidir.
Gerçekten de geride biraktigimiz bu sekiz on sene içinde saç nakli cerrahisinde çok mühim gelismeler olmustur. 5-6 yil önce yapilan saç ekimleri pek dogal durmazken bugün modern teknolojiler kullanilarak yapilan saç ekimleri son derece dogal durmakta hatta dogal saçtan ayirt edilememektedir.
Günümüzde Her Kisiye Uygun Saç Ektirmek Mümkün Müdür? 
Degisebilen ölçülerdeki graftlar araciligiyla ve son teknoloji aletlerin kullanimiyla saç nakli her kisiye özgü dogal saç görünümünü kazandirabilmektedir.
Saç Ekimi Sirasinda Aci Duyar Miyim?
Saç Ekimi Sirasinda lokal anestezi yapildigindan kesinlikle aci hissetmezsiniz. Lokal anastezinin tesiri 2-3 saat sonra geçer ancak agri kesici kullanmaya gerek kalmaz.
Saç Ektirme Sonrasinda Nasil Bir Bakim Yapmaliyim?
Saç ekiminden sonra yara kabuklari dökülene dek saç yikamalarina biraz dikkat etmeniz icap eder. Yikama sirasinda sampuan saçin her bölgesine esit miktarda yayilir ve çok fazla basa bastirmadan hafif dokunuslarla saç derisine masaj yapar gibi saçlar yikanmalidir.
Saç Ektirmenin Herhangi Bir Yan Etkisi var midir?
Seçkin bir saç ekim merkezinde ve alaninda uzman kisilerce saç ekimi yapilirsa kanama, enfeksiyon, kist olusumu ve yara izi vs yan etkileri çok ender görülür. Gümümüzde saç ektirme cerrahisi çok rahat ve basittir, neticeleri ise tek kelime ile harikadir. Saç dökülmesi erkeklerin çogunda 40-45 yasina kadar devam eder. Bu yastan sonraki dönemde bastaki bütün saçlar iyice incelir. Modern ve gelismis teknikler araciligiyla daha fazla saç nakli daha az islem ile daha ucuza basari ile gerçeklestirilebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)