bilgievlerim: Siğil Tedavisinde Doğal Ve Bitkisel Yöntemler Nelerdir?
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


21 Eylül 2018 Cuma

Siğil Tedavisinde Doğal Ve Bitkisel Yöntemler Nelerdir?

Siğiller; kesik, çatlak ve yaralar yolu ile vücuda giren HPN virüslerinin neden olduğu bir cilt sorunudur. Virüs  kaynaklı olduğundan bulaşıcıdır. Belirlenen 120 tip siğil çeşitleri vardır. Siğiller çoğu zaman dirsek, diz, parmak ve yüzde ortaya çıkar, genital bölgede çıkan siğillere dikkat etmek gerekir, bu siğiller cinsel yolla bulaşabilir ve ilerki zamanlarda cilt kanserine kadar  varabilen sorunlara yol açabilir.

Siğiller cildin en dış katmanına giren bir virüs nedeniyle olur ve bu virüsün burada çoğalmasıyla yayılır. İyi huylu ve küçük bir tümör olarak bilinen siğiller bulaşıcı özelliktedirler.
Siğil nasıl bulaşır? Siğili olan kişiye doğrudan temas yoluyla ya da ortak kullanım eşyalarının kullanılmasıyla bulaşabilir. Halka açık alanlarda özellikle hamam, havuz gibi yerler bulaşmasını kolaylaştırıcı ortam sağlar. Özellikle açık yaralarınız var iken siğilli bölgeye temas etmeniz halinde bulaşması daha kolay olur.

Not: Bu uygulamaları bir cildiye uzmanına danıştıktan sonra uygulamanızda fayda var. Aynı zamanda, vücudun her bölümü için bu metotların uygulanması sağlık sorunlarına neden olabilir. Örneğin genital bölge, hassas bir bölge olduğundan bu metotları kesinlikle uygulamamak gerekmektedir. Alerji gibi faktörlerde unutulmamalıdır.
Aloe Vera krem yada jel, siğil tedavisi için mükemmel araçlardır.  Aloe Vera içeren şampuan ve sabunları da hayatınıza dahil etmenizde yarar var. 
Siğil tedavisi konusunda sarımsak çok yardımcı bir rol oynayabiliyor. Antiviral özelliği nedeniyle sarımsak , siğilin bitkisel tedavisinde kullanılabildiğine dair bilgiler var. Sarımsağı ince şekilde rendelenip siğilin üstüne sürülür ve bir bez ile sarılır ve bir kaç saat sonra bandajı çıkarılır.  Ciddi durumlarda işlemi bir kaç kez tekrarlanır ancak bu işlemin bir takım yan etkileri olabilir bu nedenle bir uzmana danışmak gerekmektedir. Sarımsağın siğiller üzerindeki etkisi, sarımsağın antiviral özelliklerinden ileri gelmektedir.
Çay ağacı yağı ya da hint yağı gibi bitkisel yağlar, aynı zamanda siğillerden kurtulmak için yardımcı olur. Çay ağacı yağı batırılmış bez kullanılır ve kayboluncaya kadar siğiller üzerinde günde bir kez uygulanır.
Siğil tedavisinde kullanılan en popüler yollarından biri de muz kabuğu ve patatesin siğile sürtülmesi yöntemidir. Uygulamada, Muz kabuğu yavaşça günde 2-3 kez siğil üzerine sürülmektedir. Ayrıca, mükemmel bir sonuç için doğrudan siğilin üzerine taze kesilmiş patates ile yavaşça ovalanabilir. 2 Haftalık bir uygulamadan sonra siğillerin kaybolabileceği iddia edilmektedir.
Suda çözünmüş propolis temin edilerek siğil üzerine bir iki damla damlatılırsa iyi geldiği iddia edilmektedir.
Sağlıcakla Kalınız…
Not: Tamamen bilgilendirme amaçlı olup, kullanma tavsiyesi değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)