bilgievlerim: Egzama Tedavisinde En Etkili Yollar Nelerdir ?
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


13 Eylül 2018 Perşembe

Egzama Tedavisinde En Etkili Yollar Nelerdir ?


Egzama ciltte döküntü gibi kırmızı lezyonlara neden olur. Ağrı gibi belirtiler oluşabilir. Egzama için ilaç tedavilerinin yanı sıra bitkisel çözümler de kullanılabilir. Ancak mutlaka doktor tedavisi de şarttır.
Egzama nasıl geçer: Egzamaya bitkisel çözüm
1.) Egzama için ne yapılmalı: Papatya çayı
– Papatya sakinleştirici ve yatıştırıcı etkilere sahiptir. Bu özellikleri ile egzama lezyonlarının azaltılması için kullanılabilir.
– Bir bardak kaynar suyun içerisine biraz patates eklenir. Demlenmesi için 10 dakika bekletilir. Ardından süzülür ve elde edilen çay ılındıktan sonra lezyonların üzerine temiz bir bez ile uygulanır. 10 dakika kadar ciltte bekletilir ve su ile durulanırç
– Uygulama her gün düzenli olarak yapılmalıdır.

2.) Egzama için bitkisel çözüm önerileri: Aloe vera
– Aloe vera cilt bakımında yaygın olarak kullanılır. Cildin nemli kalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda egzeme gibi cilt sorunlarının belirtilerini azaltır.
– Biraz aloe vera cilde doğrudan uygulanır. Bir süre ciltte bekletilir ve su ile durulanır.
– Aloe vera içerdiği E vitamini ile aynı zamanda cildi besler ve güçlendirir.
3.) Egzama için bitkisel tedavi yöntemleri: Salatalık
– Salatalık doğada anti enflamatuar özellikleri ile bilinir. Egzama sorunu belirtilerini azaltır. Cildin tahriş olmasını engeller.
– Salatalık ince bir şekilde rendelenir. Ardından ciltte etkilenen alanlara uygulanır. Bir süre ciltte bekletilir ve su ile durulanır. Salatalık suyu da cilde doğrudan uygulanabilir.
– Uygulama düzenli olarak birkaç kez yapılmalıdır.
4.) Egzama için bitkisel kürler: Havuç

– Havuç da egzama için önerilen bitkisel çözümler arasındadır. İçerdiği A vitamini ile cildi besler ve nemlendirir.
– Bir adet havuç haşlanır. Soğuduktan sonra ezilir ve cilde uygulanır. Bir saat kadar ciltte bekletildikten sonra ılık su ile durulanır. Uygulamanın her gün düzenli olarak birkaç kez yapılması önerilir.
5.) Egzamaya iyi gelen bitki: Atkuyruğu bitkisi
– Bir litre suyun içerisine atkuyruğu bitkisi eklenir. 10 dakika kaynatılır ve süzülür. Ardından soğuması beklenir ve pamuk yardımı ile cilde uygulanır. 15 dakika ciltte bekletilir ve su ile durulanır.
– Uygulamanın her gün düzenli olarak 2 kez yapılması önerilir.
6.) Egzama kaşıntısı için bitkisel çözüm: Aynı safa bitkisi
– Aynı safa bitkisi içerdiği enzimler ile cildi yatıştırır. Kaşıntı ve acıma hissini azaltır.
– Aynı safa bitkisi çay şeklinde demlenir. Ardından süzülür ve soğuması beklenir. Pamuk yardımı ile cilde uygulanır. Bir süre ciltte bekletilir ve su ile durulanır.
– Uygulama her gün düzenli olarak yapılmalıdır.
7.) Egzama kaşıntısına çözüm: Adaçayı ve kekik
– Bir bardak kaynar suyun içerisine adaçayı ve kekik eklenir. Demlenmesi için 10 ya da 15 dakika kadar beklenir. Süzülür ve yemekten önce tüketilir. Her gün düzenli olarak tüketilmesi önerilir.
8.) Egzama kaşıntısını ne keser: Süt
– Süt tahriş olmuş cildi yatıştırır ve ağrı ya da kaşıntı hissini azaltır.
– Soğuk süt pamuk yardımı ile cilde doğrudan uygulanır. Bir süre ciltte bekletilir ve su ile durulanır.
– Uygulama günde 2 kez düzenli olarak yapılmalıdır.

Egzamaya doğal çözüm:
– Egzama durumunda mutlaka cildin nemli kalması gerekir. Bu nedenle düzenli olarak cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanılmalıdır.
– Cildin zarar görmemesi için tırnak ile kaşınmamalıdır. Aksi halde ciltte izler kalabilir.
– Omega 3 yağ asitleri bakımından zengin gıdalar tüketilmelidir. Özellikle ceviz, avokado, somon gibi gıdalar tüketilebilir. Bu besinlerin tüketilmesi var olan inflamasyonu azaltmaya yardımcı olur.
– Cilt güneş ışınlarından korunmalıdır. Düzenli olarak yüksek koruma faktörlü güneş kremleri ve losyonları kullanılmalıdır.
– Kullanılan kozmetik ürünlere dikkat edilmelidir. Kimyasal içeren bakım ürünleri yerine bitkisel içerikli ürünlerin kullanılması önerilir.
Egzama en sık görülen sağlık sorunlarından biridir. Ciltte kuru ve kaşıntıya neden olan lezyonlara neden olur. Bu lezyonların azaltılması için tüm bu çözümler uygulanabilir. Ancak mutlaka bir doktora gidilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)