bilgievlerim: Bunları Yapın ,Sivilceden Kurtulun
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


12 Eylül 2018 Çarşamba

Bunları Yapın ,Sivilceden Kurtulun



Sivilce daha çok ergenlik döneminde görülen bir cilt problemi olsa da aslında ilerleyen yaşlarda birçok kadın ve erkekte görülebilen bir problemdir. Ergenlikte yaşanan hormonal değişimler nedeniyle sivilce oluşumu oldukça normaldir. Ama ilerleyen yaşlarda sivilcenin oluşumu devam ederse ve bu durum sizi rahatsız ediyorsa işte o zaman bir uzmana başvurarak gerekli tedaviye başlayabilirsiniz.
Sivilce oluşumunu azaltmak ve var olan sivilcelerin artmasını önlemek amacıyla uygulayacağınız basit yöntemler ile cildinizi daha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz. İşte sivilceli cilde sahip olanların uygulayabileceği cilt bakım yöntemleri ve dikkat edilmesi gereken detaylar şunlardır:
Cilt temizliğine önem verin
Sivilceli cilde sahip olanların vücudunu sık sık yıkaması önerilmez. Çünkü sık sık cildi yıkamak sivilce oluşumuna neden olan yağların azalmasını engeller. Tam tersine yağ oluşumunu arttırarak daha çok sivilcenin çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle cildinizi düzenli aralıklarla cildi tahriş etmeyecek şekilde yıkamanız gerekir. Cildi ovalamadan, özellikle sivilceli bölgeyi çok fazla tahriş etmeden yıkamalısınız. Sivilce sadece yüzde olmaz boyun, sırt, omuz ve göğüs bölgelerinde de olur. Bu nedenle bu bölgelere kese uygulaması yapılmadan yıkanmalıdır.
Cilt temizliği yapılırken kullanılan ürünlerin ph değerlerine dikkat edilmelidir. Özellikle derinin ph değerine yakın ürünler seçilmelidir. 5.5 ph değerinde olan ürünler cildin ph seviyesine en yakın olan ürünlerdir.
Yine cilt temizliği için hafta da bir kere ciltteki gözenekleri açacak olan temizlik maskesi yapılabilir. Bu maskeleri alırken ürünlerin içeriğine dikkat etmelisiniz. Cilt yapınıza uygun olan ürünleri seçmelisiniz. Hazır maskeler dışında evde çeşitli bitkiler ile hazırlayabileceğiniz doğal maskelerde kullanabilirsiniz.
Alkol oranı yüksek olan tonikler kullanıldığında cilt kurur ve yağ salgılanması artar. Buda sivilcelerin daha çabuk çıkmasına neden olur. Ayrıca alkollü ürünler sivilceli bölgeyi tahriş ederek cilde zarar verir. Bu nedenle tonik ürünleri seçilirken alkol oranının yüksek olmamasına dikkat edilmelidir.
Elinize hakim olun
Sivilce oluşturan mikrobun yağ kanalları içerisine gitmesi sivilce oluşumunu arttırır. Bu nedenle de yüz fazla ellenmemelidir. Birçok kişi sivilcelerinden rahatsız olduğu için sürekli olarak elini yüzüne götürür ama bu şekilde mikrobun yayılması sağlanır ve sivilcelerin oluşumu da artar.
Sivilceler ile kesinlikle oynanmamalı ve elle sıkılmamalıdır. Sivilceler sıkıldıkça içerisindeki mikrop yayılır ve daha çok sivilce çıkar. Ayrıca sivilcelerinizle oynadıkça cildiniz tahriş olur ve kalıcı izler oluşabilir.
Makyaj ürünleri seçerken dikkat edin
Sivilceli cilde sahip olan kadınlar makyaj ürünlerini seçerken de dikkat etmelidirler. Yağ içermeyen fondöten ve pudra gibi makyaj ürünleri tercih edilmelidir.
Sağlıksız beslenmeyin
Sivilceli bir cilt yapısına sahip olan kişilerin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta ise beslenmedir. Hazır yiyecekler, hayvansal yağlar, şekerli ürünler tüketildiğinde sivilceler daha çok çıkar. Dondurulmuş hazır et yemekleri, sosis, patates kızartması ve diğer kızartma çeşitleri, margarin, cips, dondurma, çikolata, şekerleme, ekmek, kek, pizza gibi yiyecekler sivilce oluşumunu arttırır. Bu tür gıdaları tüketmek yerine baklagiller, meyve ve sebzeler, yoğurt, mantar, zeytin, kereviz, bürüksel lahanası gibi besinleri tüketebilirsiniz. Ayrıca günlük 8-10 bardak su mutlaka tüketilmelidir. Kafein içeren kahve yerine yeşil çay, rezene ve ıhlamur gibi çayları tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)