bilgievlerim: Saçkıran Tedavisinde Doğal Yöntem Nelerdir?
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


21 Eylül 2018 Cuma

Saçkıran Tedavisinde Doğal Yöntem Nelerdir?

Saçkıran Nedir ?
Saçkıran sebebi net bilinmeyen bir dökülme tarzıdır.Sebebi bilinmediği için tedaviside çok açık değildir.Vakaların    % 50 sinde hiçbir tedavi yapılmasa da saçlar kendiliğinden çıkar,bu durum izah edilememiştir ama hastalıkta kişi psikolojisinin etkili olduğunu düşündürür. Bu nedenle saçkıran hastalığı herşeyin sonu değil, bir an gelir hiç bir sorun kalmadığını görürsünüz, sizin yapmanız gereken moral seviyenizi yüksek tutmaktır.

Sarımsak İle Saçkıran Tedavisi
Sarımsağın içindeki asit cilde zarar verecek düzeyde yakmadan hafif bir tahriş yapabilir. Oluşan bu tahriş bölgedeki kan damarlarını genişletir bu sebeple saç derinizde kızarmalar meydana gelir telaşlanmayın geçici bir takım reaksiyonlardır. Damarlar genişleyince bölgeye gelen kan miktarı artar, kanlanma arttığı için saç kökünün beslenmesi muhtemel artacaktır. Saç kökü beslenen moleküller dökülen alanlarda yeniden saç olarak çıkacaktır. Direkt Sarmısak kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda cildi tahriş ederek etkili olan salisilik asit benzeri madde içeren kremler de kullanabilirsiniz.

Sarımsak İle Saçkıran Tedavisinin Uygulanışı
  • Sarımsak dişi enlemesine ortadan kesilir, kesik kısmı dökülme alanı kızarınca yada hafif can yakmaya başlayana kadar sürülür.
  • Sarımsak tedavisinin geri saç çıkarma başarısı % 70 düzeylerindedir.
  • Bu tür uygulamalardan sonuç alınamadıysa dermatoloji uzmanıyla görüşüp enjeksiyon tedavisi yapılmalıdır.
Evet değerli arkadaşlar saçkıran problemini yenmek için 3 yol var, moral motivasyonumuzu yüksek tutarak beklemek, ikinci aşamada ise hiç bir masraf ettirmeden sarımsak tedavisi uygulamak, buda sonuç vermezse bir dermatolog tarafından enjektörle kortizon tedavisi olmaktır. Unutmayın saçkıran kalıcı bir hastalık değil tedavisi mümkündür.
Bir sonraki yazımızda kabızlık probleminden bahsedeceğiz. Sitemizi takip etmeye devam edebilirsiniz 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)