bilgievlerim: Bilim Adamlarına Göre Annelik Yaşı Kaç Omalı ?
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


13 Eylül 2018 Perşembe

Bilim Adamlarına Göre Annelik Yaşı Kaç Omalı ?



Bilim Adamlarına Göre Annelik Yaşı Kaç Omalı

Çocuk yetiştirmek insana mutluluk veren ve olgunluk katan en değerli his olsa gerek. Çocuk sahibi olmakla birlikte gelen endişe ve mücadeleler de cabası.
Anne olma zamanın doğru olup olmadığı düşüncesi de akıllara hep takılan bir sorudur. Yeni bir araştırmaya göre 35 yaşından sonra hamileliğin büyük avantajları olduğu söyleniyor.
Geçmişte 35 yaşından sonraki hamilelikler yüksek risk grubuna girerdi. Yapılan araştırmalara göre, 35 yaşından sonra doğum yapan annelerin psikolojik yeteneklerinin olumlu yönde etkilediğini belirtiliyor. Çünkü, 30-40 yaş aralığındaki kadınlar daha güvenli ve azimli oldukları, ayrıca daha sağlam ilişki ve kariyere de sahip olmaları sebebiyle çocuk sahibi olmak için daha doğru bir yaşta bulunuyorlar.

Bu sonuca nasıl vardılar?

Araştırmacılar 830 menopoz sonrası kadın ile bazı testler yaptılar. Araştırmaya katılanlara planlama, görsel algılama, sözel bellek, konsantrasyon ve dikkat üzerine testler yapıldı. 24 yaşından sonra ilk bebeği olan kadınların, zihinsel keskinlik testleri, problem çözme ve sözlü beceriler konusunda 15-24 yaş arasındaki annelere kıyasla daha iyi performans gösterdiğini tespit ettiler. En son bebeğini 35 yaşından sonra doğuran kadınların ise daha iyi bir sözel belleğe sahip oldukları tespit edildi.

Onları zihinsel açıdan daha keskin yapan nedir?

Östrojen ve proestrojen hormonları ile alakalı bir durum. İleri yaştaki hamileliklerde beyin kimyası ve fonksiyonlarındaki olumlu etkiler daha sonraki yaşlara taşınabiliyor.
Bebek sahibi olmaya karar vermek hiç kolay değildir, ve her yaşta hamileliğin avantaj ve dezavantajları vardır. Asıl önemli olan sağlık ve hamileliğiniz gibi konularda her zaman doktorunuza danışmanızdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)