bilgievlerim: GASTRİT (MİDE İÇYÜZÜNDE İLTİHAP)
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


16 Eylül 2018 Pazar

GASTRİT (MİDE İÇYÜZÜNDE İLTİHAP)



 Çok sık rastlanan bir hastalıktır. Düzensiz beslenme, sinir gerginliği, alkol, sigara, fazla kahve ve çay bu hastalığa davet eden faktörlerdir. Akut ve kronik olmak üzere iki tipi vardır. Belirtileri birbirine benzer. Demir eksikliğine bağlı kansızlık da gastrit yapabilmekte ve belirtileri kalıcı (kronik) olmaktadır.
    Belirtileri:
* Sindirim güçlükleri ile başlar.
* Yemeklerden sonra midede yanma ve ağrı olur.
* Bulantı ve kusma yapar.
* Hastalığın ilerlemesi halinde seyrek olarak kanama görülür.
    Ne Yapmalı?
* Gastrite sebep olan tesirler keşfedilip hastanın bunları terketmesi sağlanır.
* Tabiî beslenmeye önem verilir.
* B vitamini ve demir eksikliği görüldüğü takdirde bunlar ağız yolu ile takviye edilir.
* Yemeklerden sonra yarım ya da bir saat dinlenmenin hastalığın tedavisine yardımcı olduğu tesbit edilmiştir.



Bu 7 Meyve ile Gastrit Semptomlarını Rahatlatın


Rahatsız edici gastrit semptomlarının hepsini rahatlatmaya mı çalışıyorsunuz? Bu inanılmaz doğal ilaçlardan başka bir yere bakmayın. Onları deneyin!
Gastrit, mide asitlerinden midenizi koruyan duvardaki enflamasyonun neden olduğu bir sindirim sistemi bozukluğudur.Ağrı, gaz ve diğer hazımsızlık semptomlarıyla birlikte karında güçlü bir yanma hissi üretir.
Genetik kökene sahip olabilir, ancak çoğu vakada kötü yeme alışkanlıkları ve H. Pylori bakterilerinin enfeksiyonu ile ilgisi vardır.
Belirtiler bazı dış uyaranlara bağlı olarak gelişigüzel görülürken, birçok insan tekrarlayan gastrit geçirir ve komplikasyonlardan muzdarip olur.
Bununla birlikte, tıbbi bakım gerekli olsa da, bazı sağlıklı alışkanlıklar semptomların şiddetini azaltmaya ve bunların yaşam kalitenizi etkilemesini azaltmaya yardımcı olabilir.
Bu nedenle, bu sorunu doğal olarak yönetmenize yardımcı olan 7 lezzetli meyveyi sizinle paylaşmak istiyoruz.
Onları deneyin!

1. Muz

Muz; birlikte çalıştığında sindirimi iyileştirmeye yardımcı ve gastriti rahattlatan lif, vitaminler ve mineraller açısından yüksektir.
Yumuşak bir meyvedir, yağ ve protein açısından düşüktür ve mide pH’ını düzenlediği için ülseri ve mide ekşimelerini önler.
İçindeki A ve C vitaminleri, potasyum ve magnezyum ile birlikte midenizin mukoza zarını korumaya ve enflamasyonu kontrol etmeye yardımcı olur.

Öneriler

  • Gastritin ilk işaretinde bir porsiyon tüketin.
  • Smoothielere ve diğer tariflere ekleyin.
Buna da bir göz atın: Doğal bir çare olarak muz kabukları kullanmanın 5 yolu 


2. Papaya

Bu lezzetli tropikal meyve, gastritin neden olduğu yanma ve mide ekşimesi için doğal bir çaredir.
Başlıca yararları sindiriminizi geliştirmeye yardımcı olan lif ve sindirim enzimlerinden kaynaklanmaktadır.
Abdominal enflamasyon ve ekşi mide için önerilir.

Öneriler

  • Günde 2 veya 3 dilim papaya yiyin.
  • Az yağlı doğal yoğurda bir porsiyon papaya ekleyin ve mide problemlerini önlemek için tüketin.

3. Şeftali

Şeftali; diüretik, antienflamatuvar ve laksatif özellikleri sağlayan temel besin maddeleri ile doludur.
Önemli lif içeriği mide duvarınızın enflamasyonunu kontrol ederken, sindiriminizi geliştirmeye yardımcı olur.
Bu özellikler, vitaminler ve mineraller ile birlikte, gastritin sebep olduğu ağrı ve enflamasyonu hafifletmeye yardımcı olur.

4. Elma

Elma, pektin adı verilen, sıvılarla temas ettiğinde bir jel oluşturan bir çeşit lif içermektedir. Jel, midenizdeki mukoza zarının korunmasına yardımcı olur.
Düzenli tüketimi, kabızlık gibi problemleri önler ve aşırı miktarda mide asidi üretimini azaltır.

Öneriler

  • Günde 2 elma yiyin.
  • Kendi elma suyunuzu sıkın ve bunu gastrit semptomlarını her fark ettiğinizde için.

5. Hindistan cevizi

Hindistan cevizi, sindirim sağlığınızı koruyan antioksidanlar, yağ asitleri ve doğal lif ile doludur.
Hindistan cevizinin hem içi hem de suyu, mide yanması ve gastrit üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahiptir ve asit üretimini en aza indirir.
İçindeki vitaminler ve mineraller, ishal nedeniyle kaybedilen besin maddelerini yeniler ve aynı zamanda kolitten kaynaklanan mide ağrısını hafifletir.

Öneriler

  • Günde 3 porsiyon Hindistan cevizi yiyin.
  • Gastritin neden olduğu yanmaları rahatlatmak için bir bardak Hindistan cevizi suyu için.
Bu yazımızı da okumanızı öneriyoruz:: Göz çevrenizi yenilemek için doğal Hindistan cevizi yağı kremi kullanmak

6. Armut

Armut da, elmaya benzer besin içeriği ile, beslenme yoluyla gastrit semptomlarını gidermek için bir başka iyi seçenektir.
Mide duvarındaki enflamasyonu azaltan lif ve antioksidanlar içerirler.
Armutta diğer besin maddelerinin yanı sıra optimal sindirim için gerekli olan A, C ve B kompleks vitaminlerinden önemli miktarlarda bulunur.

Öneriler

  • Günde 2 porsiyon armut yiyin.
  • Midenizdeki yanma hissini yumuşatmak için taze armut suyu için.

7. Kiraz

Bu lezzetli küçük meyve, serbest radikallerin olumsuz etkileri ile mücadeleye yardımcı olan antioksidanlar ve antienflamatuvar maddeler içerir.
İçindeki antosiyanin onlara farklı renk verir, ağrı ve abdominal enflamasyon da dahil olmak üzere gastrit semptomlarına yardımcı olur.

Öneriler

  • 5 veya 6 adet olgunlaşmış kiraz yiyin.
Bu meyvelerden herhangi birini beğendiniz mi? Bundan sonra onları gastritin neden olduğu semptomları gidermek için tüketin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)