bilgievlerim: Atatürkün İlgi Alanları
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


8 Nisan 2020 Çarşamba

Atatürkün İlgi Alanları








Atatürkün ilgi alanları, Varoluşuyla şuan olduğumuz kişi olma yolunda ilerleyişimizde çok önemli bir yere sahip olan insanın, Atatürk'ün ilgi alanlarında bahsedeceğiz. Çok yönlü ve bu çok yönlülüğünü kullanıp birçok alana yönelen Atatürk'ün ilgi alanlarının az olduğunu söyleyemeyeceğim doğal olarak. 

Haydi o zaman şimdi bu çok şey başaran çok ilgi alanlı insanın hobileri ve yapmaktan zevk aldığı şeyleri biraz inceleyelim

Atatürk'ün ilgi alanları:







Müzik dinlemek: Atatürk bir çok türde müzik dinlemeyi severdi ve müziğin her dalıyla ilgilenirdi ama en çok Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği sanatçılarını sevmiştir. sevdiği birkaç şarkı; Söyle Ruhum Sevdan Beni Kaç Yıl Yıkacak, Benim Tatlı Esmerim, Beyoğlu'ndan Geçerken ve Gönlüme Ayrılık Acısı Çöktü şeklindedir.

Kitap okumak: Bir yaverinin de dediği gibi Atatürk zengin bir kitaplığa sahipti ve elinden tarih kitaplarını düşürmezdi. Hatta bir keresinde bir politikacının diğer meselelerle ilgilenmek yerine tarih kitapları okuduğunu düşündüğü için Atatürk'e "Samsuna kitap okuyarak mı çıktın?" demesiyle Atatürk şöyle der: "Ben küçükken fakirdim. İki kuruş elime geçince bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydı, bu yaptıklarımın hiç birini yapamazdım."





Dans etmek: Mustafa Kemal ve Kemal Bulca Fransızcalarını geliştirmek için bir salona gidiyordu. Fırsattan istifade Mustafa Kemal batı danslarını kısa sürede öğrendi. Yani Atatürk zeybek gibi danslarımızı bildiği gibi batı danslarına da ilgi duymuştu.
Ata binmek: Atatürk'ün iki atı vardı. En çok sevdiği atın adı Sakarya'dır ve muharebe yıllarında bindiğinin adı ise Çankaya'dır. Kendisi hayvanları ve hayvanlarla ilgilenmeyi sevdiği gibi ata binmeyi de çok severdi.





Spor yapmak: Özellikle yüzmeyi çok seven Atatürk sporla ilgili bir çok güzel söz söylemiştir. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ile Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim Atatürk'ün sporla ilgili söylediği sözlerden ikisidir.


Doğa: Atatürk doğayı çok severdi. Sık sık Atatürk Orman Çiftliğine gider ve modern tarıma geçiş amacıyla yürütülen çalışmalar bizzat katılırdı. Atatürk'ün doğa sevgisiyle alakalı bir anısı şöyledir: Atatürk bir gün fazla büyümesi ve evi tehdit ettiği için bir ağacın kesileceğini duyar. Ancak ağacın korunmasını söyler ve evin yerinin değiştirilmesi talimatını verir ve koca ev kızakla üzerinde yer değiştirir. Böylece hem ev kurtulur hem de ağaç.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)