bilgievlerim: Atatürkün Şahsi İlişkileri
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


10 Nisan 2020 Cuma

Atatürkün Şahsi İlişkileri







Atatürk'ün Şahsi İlişkileri, Mustafa Kemal Atatürk çok küçük yaşlardan itibaren ikili ilişkilerine önem veren ileri görüşlü bir kimliğe sahipti. Bu hususla bir kimseyle konuştuğu zaman diksiyonu ve hitabenin kuvvetli olması hasebi ile karşıdakine inandığı doğru değerleri aşılama kabiliyetine sahipti. 

Mustafa Kemalin şahsi ilişkileri araştırıldığında çok küçük yaşlardan itibaren aile ve vatanına bağlı olduğu anlaşılacaktır. Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Selanik'te doğdu. Annesi Zübeyde Hanım ve babası Alı Rıza Efendiydi. Mustafa Kemal şahsi ilişkilerini eğitim yıllarından itibaren iyi tutmuş bir özelliğe sahiptir.









 ilk öğretimini Mahalle Mektebi ve Şemsi Efendi okulunda gerçekleştirdiği, ortaokulunu Selanik Askeri Rüştiyesi ve Selanik Mülkiye Rüştiyesinde gerçekleştirdi. Lise öğrenimini ise Selanik Askeri idaresinde tamamladıktan sonra üniversite eğitimini Harp Akademisi ve Harp okulunda gerçekleştirmiştir. Atatürk'ün ikili ilişkilerde başarı almış olduğu askeri terbiyelerden gelmektedir. Bu askeri eğitimden dolayı yöneticilik kabiliyeti artmıştır. Eğitim görmüş olduğu okullarda öğretmenleri ile arası çok iyiydi. Bu sebeple Askeri Rüştiye'de eğitim 1893 yılında eğitim görürken öğretmeni tarafından kendisine Kemal ismi verilmiştir.

Atatürk'ün Askeri Görevlerinde Şahsi İlişkileri




Mustafa Kemal Atatürk ikili ilişkilerde çok iyi bir özelliğe sahipti. Bu nedenle Osmanlı döneminde bir çok kritik göreve Atatürk atanmıştır. Bu görevler vatan için ehemmiyetli olan Balkan Savaşı, I. Dünya Savaşı ve Trablusgarp Savaşı gibi kritik savaşlara komutan olarak atanmasını temelinde aslında Atatürk'ün iyi bir savaş komutanı ve iyi bir yönetici olmasından kaynaklıdır. Bir çok savaştan anlının akıyla çıkan Mustafa Kemal Atatürk bulunduğu konumlarda askeri takviyeler bulunmamasına rağmen halkı örgütleyerek vatanı müdafa etmeyi başarmıştır.

Kurtuluş Mücadelesi Dönemi Atatürk'ün Şahsi İlişkileri





Osmanlının yıkılma döneminde artık Padişahın eli kolu bağlanmış vaziyettedir. O kadar çok köşeye padişah sıkışmıştı ki Mondros Ateşkes anlaşması gibi katı bir anlaşmanın altına imza atmıştı. Artık bu duruma dur diyecek vatanı bulunduğu konumdan kurtarmaya vesile olacak bir kurtarıcıya ihtiyaç bulunmaktaydı. Bu dönemde halkı örgütleme özelliğine sahip ve askeriyenin içerisinde gelen bir lidere ihtiyaç bulunmaktaydı. Mustafa Kemal Atatürk şahsi ilişkileri ile askeri kendisine bağlamasını sağlamıştır. Yapmış olduğu kongreler ile halk örgütlenerek vatanın düşmüş olduğu buhrandan kurtarılmıştır. Bu olaylar gerçekleşirken Atatürk'ün şahsi ilişkileri ve yöneticiliği ile vatan bulunduğu sıkıntıdan kurtulmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)