bilgievlerim: Akciğer Kanseri 3 Evre Yaşam Süresi Nekadardır ?
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


17 Kasım 2018 Cumartesi

Akciğer Kanseri 3 Evre Yaşam Süresi Nekadardır ?



Makalenin Devamını Okumak İçin Alttaki Linke Tıklayın

Akciğer kanseri 3 evre yaşam süresi: Akciğer kanseri 3. evrede yaşam süresi kişiye göre değişmektedir. Bazı hastalarda yaşam süresi 1 yılı bulmazken bazı hastalarda 5 yıla kadar uzamaktadır. Akciğer kanseri ciddi bir kanser çeşididir.en tehlikeli kanserler arasında yer almaktadır. 3 evre akciğer kanseri yaşam süresi olarak hastalara fazla umut tanımayan bir kanser türüdür. Akciğer kanseri 3. evrede yaşam süresi 1 yıl olan hasta yüzdesi % 35'tir.

Bu yüzdelik oranına göre 3 evre akciğer kanseri bazı durumlarda hastanın aylar içerisinde hayatını kaybetmesine neden olabilmektedir.akciğer kanseri 3. evre yaşam süreci olarak %10'luk bir kesimde ise 5 yıl olarak görülmektedir. 5 yıl akciğer kanseri ile yaşamak nadir görülen bir durum olsa da bazı hastalarda bu durumun gerçekleşmesi mümkündür. Fakat büyük bir oranla akciğer kanseri 3. evreye gelmiş ise yaşam süreci çoğu zaman 1 yılın altındadır. 

Her şeye rağmen akciğer kanseri 3.evrede kemoterapi ve radyoterapi ile tedavi edilmeye başladığında kanserli hücreleri öldürmeye yönelik bir tedavi uygulanmaktadır ve hastanın bu tedaviye cevap vermesi beklenmektedir. Akciğer kanseri 3. evrede 7 cm çapından daha büyük bir tümör oluşması durumudur.

Teşhis geciktiğinde kanser beyine, kemiklere, böbrek üstü bezine, karaciğere ve vücuda yayılmaya başlar. Oluşan bu durum yani akciğer kanseri, hasta da şikayetlerin yükselmesi ile ortaya çıkmış ise geç kalınmış evresi sebebi ile tedavi zorluk gösterir. Akciğer kanserinin 3. evrede teşhis edilmesi hastaya yaşam süreci olarak sadece birkaç ay zaman tanımaktadır.


Akciğer kanseri 3.evre belirtileri:
  • Tümör 7 cm çapından büyüktür.
  • Akciğer dışındaki lenf nodlarında kanser gözlemlenir
  • Tümörün ana bronşu tıkamış vaziyette olması
  • Tümör kalp zarı, kaburgalar ve göğüs içerisindeki yapılara uzanmıştır
3.evrede henüz diğer organlara yayılmamış durumdadır
.
Akciğer kanseri 3 evre yaşam süresi, tedavisi:
  • 3 evre akciğer kanserinde tedavi öncelikli olarak kemoterapi ve radyoterapidir.
  • Akciğer dışı lenf bezlerinde yayılma görülmüyorsa öncelikle ameliyatla tedavi uygulanabilir.
  • Kemoterapi ve radyo terapi öncelikli olarak uygulanır. Bu uygulamalar sonucunda kanserde gerileme elde edildiği yolunda bulgular var ise ameliyat uygulanır.
  • Kemoterapi ve radyoterapi uygulaması, medikal onkoloji, radyasyon onkolojisi, göğüs hastalıkları ve göğüs cerrahisinin yer aldığı bir ekip ile uygulanmalıdır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)