bilgievlerim: Akciğer Nasıl Temizlenir ?
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


18 Kasım 2018 Pazar

Akciğer Nasıl Temizlenir ?



Makalenin Devamını Okumak İçin Alttaki Linke Tıklayın


Akciğer Nasıl Temizlenir, Bilindiği gibi akciğer dendiği zaman akla hemen sigara gelir. Eğer sigara kullanmayan biriyseniz ciğerlerinize büyük iyilik etmiş olursunuz. Sigara, ömrü kısaltarak yaşamsal tüm faaliyetlerin önüne geçmektedir. Sigara, Koah, akciğer kanseri, amfizem, kronik bronşit, zatürre ve verem gibi birçok hastalığa neden olmaktadır. Sigara içilen ortamlarda bile bulunmamak gerekmektedir.

Temiz hava için mücadele etmek, Hava kirliliği tehdidi olan bölgelerde, temiz hava alanları, yeşil alanlar, sanayi atıkları, kirli hava oluştururken bu ortamlardan sağlıklı bir solunum gerçekleşmediğinden ciğerler iflas etmektedir. Peynir, süt ve süt ürünlerini aşırı yiyenler (kan grubu "A" ve en önemlisi "0" olanlar), bunları diğer yemeklerle karıştırarak yiyenler, bisküvi, cips ve benzeri hazır yiyecekleri sevenler, temizlikte klorlu, ve asitli deterjan kullananlar, saçları mat ve seyrek olanlar ve herhangi bir akciğer hastalığı geçirenler, akciğer temizlemesi yapmalıdırlar.

Akciğer temizlemesine hazırlık



Akciğer temizlemesinden önce yumuşatıcı ilaçlardan bir yada birkaçı seçilir ve yedi gün boyunca kullanılır.
Kabuklu arpa, kabuklarıyla beraber 3-4 saat ıslatıldıktan sonra aynı suda 1-1,5 saat kaynatılarak süzülür. Ilıdıktan sonra 1 bardak arpa suyuna 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek, günde 2-3 defa içilir. 1 tatlı kaşığı çam terebentini bir kap sıcak su içine dökülür ve kaba eğilerek buharı nefes yoluyla çekilir. Veya bu karışım uykudan önce yatağa yakın ılık bir yere (kalorifer üzerine olabilir) koyulur. 

Her gün uygulanır. Veya tane kimyon ve defne yaprağı ile haşlanmış yeşil mercimeğe kekik, biraz kırmızı pul biber yada karabiber eklenir ve bir süre beklettikten sonra süzülerek elde edilen su günde 2 defa içilir. Nohut büyüklüğündeki propolis eriyinceye kadar ağızda tutulur yada propolise bal mumu ve bal eklenir ve bal eklenerek, sakız gibi çiğnenir.

Akciğeri yumuşatıcı ilaçlardan bu şekilde kombinasyonlar yapılabilir;
1 çorba kaşığı hakiki bal ılık su yada yeşil çay ile eritilir ve aç karnına içilir. Her sabah bal şurubu içenlerin akciğeri temiz ve kuvvetli olur. Kuru bakla öğütülür ve sabah-akşam, 1 tatlı kaşığı bakla unu, kekik çayı ile yada ılık su ile yutulur. 1-2 çorba kaşığı keten tohumu kavrulup öğütülerek her akşam aç karnına ılık su yada bal şurubu ile yutulur. 

Öğütülmüş keten tohumuna 3 diş dövülmüş sarımsak ve yeterli miktarda bal eklenirse, ilaç daha da kuvvetlendirilmiş olur. 12 tane tatlı badem, 3 tane acı badem, 3 gr. kavun çekirdeği, 10 gr. balkabağı çekirdeği tek tek yada beraber öğütülerek yutulur yada öğütülmeden yenir. 3-9 tane tatlı ve 3 tane acı badem her gün ara vermeden aylarca yenir.

Akciğerin temizlenmesi ile kombinasyonlar;
  • 1/2 litre su
  • 4-5 gr bir tutam ebe gümeci
  • 4-5 gr bir tutam ısırgan otu
Ebegümeci ve ısırgan otunu bir miktar suyun içinde, ağzı kapalı bir kapta 4-5 dakika kadar kaynatılır. Bu kürü 1 ay boyunca sabah-akşam birer bardak olmak üzere içilir. İlk hafta 1'er gün, ikinci hafta 2'şer gün, 3.hafta 3 gün aralıklarla devam edilir.
Ilığa yakın sıcak su ile karıştırılmış limon suyu öğleye kadar içilmeli, limon suyu içemeyenler için greyfurt yada portakalla karıştırarak limon suyu içilir. Günde 10 taneye kadar içilebilir. Öğleden sona meyve yada sebze yenilebilir. 

Akşam bal ile bitkisel çay içilir. 2 hafta bu şekilde devam edilmelidir. 2 hafta sonra ballı gliserinli ilaç ve limon suyu yerine de elma sirkesi içmeye başlanır. Gliserinli ilaç 2 hafta kullanılır sonra ara verilir, bu şekilde balgam tamamen bitene kadar devam edilir. Fakat limon suyu ve elma sirkesinde hiç ara verilmeden her gün içilir. Bu tedavi sırasında balgam çok çağalır ve çıkıyor olması bu sebeple endişe edilmemelidir, tedavi için bu çok yararlıdır. Bu tedavi süresince 2 günde 1 defa 12 bardağa kadar omzuna bardakları kapatıp 14 gün devam edilir. Yani 7 defa bardak kapatışmış olacak, balgamın çıkmasını çok kolaylaştıracaktır.
  • 1 çay kaşığı anason
  • 1-2 çorba kaşığı keten tohumu
Yarım yada 1 bardak kaynar su ile karıştırılır. Üzerine 1,5-2 saat demlenmeye bırakılır. Her sabah taze olarak hazırlanır ve süzülmeden tohumu ile beraber içilir. 50 gr. soğan suyu, 1 çorba kaşığı bal ile karıştırılıp her akşam içilir. 1 kilo taze incir, 300 gr. su, 1 bardak şeker, karıştırılarak 10-15 dakika kısık ateşte kaynatılarak, 5-6 saat bekletilir. Sonra yarım kilo bal, 2 çorba kaşığı toz zencefil eklenerek, 2-3 dakika kısık ateşte kaynatılır ve ateş kapatılır. Sonra safran eklenir ve soğutularak süzüldükten sonra elde edilen şurup, 50 gr. nane yada kekik çayı ile günde 1-2 defa içilir.

Ek olarak kullanılan balgam söktürücüler;
Enfiye buruna çekilir ve hapşırılır. Hapşırmanın kuvvetiyle akciğerdeki balgam sökülür. Hurma, ayva, kara turp, nar çekirdekleri yemek, yemeklerde kimyon kullanmak, mersin suyu ve karanfil çayı içmek, günde bir avuç fındığı bal ile yemek de balgamı söktürür.

Nuh (a.s) verem hastalığına yakalandığı zaman, Cenab-ı Hak tarafından beyaz üzüm yemesi vahyolundu, o da yiyerek şifa buldu, denilmiştir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)