bilgievlerim: Adet Dönemi Şişkinlik
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


14 Kasım 2018 Çarşamba

Adet Dönemi Şişkinlik




Adet Dönemi Şişkinlik, genellikle adet hallerinden bir hafta önce ortaya çıkan bir durumdur. Bu durumda kişilerde oluşan doluluk hissi genellikle bunalımlara, can sıkıntısına neden olmaktadır. Bu sıkıntılara bakarak kişi kısa bir süre içerisinde adet olacağını anlayarak bu döneme hazırlığını yaparak hazırlıksız yakalanma gibi sorunların önüne geçmiş olur. Adet dönemi şişkinlik her insanda görülen bir durumdur. Bu durumda kişinin vücudunun bazı organları su toplamaktadır. Bu nedenle kişinin vücudunda şişkinlik hissi oluşmaktadır. Bu şişkinlikler genellikle adetin 2-3. günü sona ermektedir.

 Bazı insanlarda bu dolgunluk hissinin oluşturduğu stres ve sıkıntı az bir şekilde seyrini sürdürerek geçip gider. Fakat bazı insanlarda bu durum hiçte bu şekilde kolay geçmemektedir. Oluşan sinir ve sıkıntı kişinin sosyal hayatında birçok soruna neden olarak arkadaş çevrelerinin bu durumdan etkilenmesine neden olmaktadır. Bu nedenle hem kişinin hemde çevresindeki insanları bu durumdan dolayı biraz daha anlayışlı olmaları oluşacak birçok sorunun önüne geçecektir. Bu dönemde şişkinlik hissi olan kadınlar daha rahat elbiseler ya da kıyafetler seçerek bu durumu birazda olsa bastırırlar.


Kadınların % 85'inde görülen şikayet olarak sıvı tutulmasından kaynaklanan karındaki şişkinlik hissidir. bu his oldukça yaygın olarak birçok kadında görülür ve adet dönemi şişkinlik olarak oldukça normal karşılanmaktadır. Adet döneminde olan kadınların daha agresif olmalarının diğer bir nedeni olarakta bu durumu örnek verebiliriz. Bu şişkinliklerle birlikte kadınlarda özellikle tatlılar olmak üzere bazı yiyeceklere karşı iştahın açılması önemli yer tutmaktadır. Adet dönemi şişkinlik genellikle 25-35 yaşlarında çok daha fazla görülmektedir.

Şişkinliğin oluşmasına neden olan sıvı niçin toplanır?

Bu sıvının neden toplandığı ile ilgili yapılan araştırmalar maalesef yanıt bulunamadan sonlandırılmıştır. Yapılan birçok araştırmaya rağmen bu sıvının toplanma nedeni bulunamamıştır. Fakat tahmini olarak bu sıvı, adet dönemi nedeni ile dengesi bozulan hormonlardan kaynaklanmaktadır. Bu durumlarda tabi ki sadece geniş kıyafetler tercih etmemekle kalmayacaksınız bu durumdan kurtulmak için daha birçok yapılacak şey vardır. buda birçok kişi için iyi bir haberdir.

Bu sıkıntıların giderilmesi ve şişliğin azalması için ne yapmak gereklidir.

Bu şişkinliklerin ortadan kalkması ve üzerinizdeki stresle birlikte süregelen sinir halinin ortadan kalması için yapmanız gereken birçok unsur vardır. Bu unsurlar yapıldığı zaman kısa bir süre içerisinde etkilerini sizlerde hissedeceksiniz. Özellikle bu durumun azaltılması için bu dönemde daha çok dikkat ederek düzenli egzersizler yapmalısınız. Yapılan bu egzersizlerle vücudunuzdaki hormonal seviye daha düzenli olar ve adet durumunuz daha seviyeli geçer. Bu durumda oluşacak ağrıların, sıkıntıların azalmasına neden olur. Yapılacak düğer bir unsur ise yediğiniz günlük tuz miktarını oldukça azaltın bu durumda da fayları kendiniz hissedeceksiniz. Son olarak yapılması gereken en önemli şeylerden biri ise Çok daha az yemek yiyin ve aç kalmayacak şekilde sık sık yiyin. Bu durumda mideniz daha rahat sindirim yapacak ve adet dönemi şişkinliğin yanında birde yemek şişkinliği sizleri zorlamayacaktır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)