bilgievlerim: Adetin Erken Bitmesi
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


14 Kasım 2018 Çarşamba

Adetin Erken Bitmesi



DEVAMINI OKUMALISINAdetin Erken Bitmesi

Adetin erken bitmesi, Adet hemen hemen tüm genç kızların görmüş olduğu stresli, sancılı ve korkulu rüyası olmaktadır. Belli bir yaşı geçtikten sonra genç kızların regl dönemi adını verdiği döneme adet adı verilmektedir. Ergenliğe giren her genç kız adet kanamasını görmektedir ve belli bir yaşa gelene kadar da yani menopoz dönemine kadar da adet kanaması devam etmektedir. Kadınlarda adet düzensizliği olmadığı müddetçe her ay belirli günde ve düzenli bir şekilde adet kanaması görülür.

Adet kanamaları Kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Mesela bazı bayanlarda adet kanamaları daha az olur iken bazı bayanlarda adet kanamaları olağandan çok olmaktadır. Bununla birlikte aynı zaman da bazı bayanlar ağır sancılı bir dönem geçirir iken bazıları ise hiç sancı hissetmeden adet dönemini geçirirler. Bazı durumlarda bir bayanın adet görme zamanı erken biterken bazı bayanların adet görme zamanları da daha uzun sürmektedir. Adet kanaması ilk önceleri uzun sürer iken daha sonra ki zamanlarda da erken bitmesi anormal bir durum olarak bilinir. 



Adet kanaması erken biten, düzensiz olan ya da birden kesilen kişilerin çok acil bir şekilde uzman tarafından kontrol edilmesi gerekmektedir. Birde kişiler adet kanamalarını devamlı kontrol altına almalıdır. 

Örneğin adetin erken bitmesi olarak bir kaç sıkıntı ve cevapları şöyledir.
40 yaşından evvel adetin erken bitmesi veya kesilmesi kesinlikle normal olmamaktadır. Kesin olarak denilebilir ki erken menopoz sinyali olabilmektedir bu neden ile çözüme ulaşmak için bir doktor tarafından kontrolü yapılmalıdır. Erken menopoz önemli hastalıkların habercisi olabilmektedir ve de bu ciddi hastalıkların başında da kemik erimesi adı verilen çok ciddi bir rahatsızlık başta gelmektedir.
  • Hormonal sebeplerden ötürü adetin erken bitmesi oluşabilmektedir. Hormonal değişikliklerde biraz da bayanların elinde olmaktadır. Bununla beraber yaş ilerledikçe bayanlarda gözüken hormonların azalması da adetin erken bitmesine neden olmaktadır.
  • Hızlı kilo alıp vermek de hem adet kanamasının azalmasına hem de düzensizliğe sebep olmaktadır.
  • Bir de guatr hormonlarının azalması da kanamanın az olmasına sebep olabilmektedir.
  • İlaç kullanmak ve de ayrıca sık sık ağrı kesici kullanmak hem adetin erken bitmesine hem de gecikmesine neden olmaktadır.
  • Ayrıca adetli durumda duş alınması oldukça sakıncalıdır. Adetin erken bitmesi en baş nedenlerden biri olmaktadır ancak bu her bayan için aynı durumu göstermeye bilir.
  • Düzenli beslenen bir bebeğin beslenmekte olması adet azalmasının sebebi olmaktadır.
  • Kansız olan bir kişinin adet azalması da oldukça normale dönüşmektedir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)