bilgievlerim: Adet Belirtileri Kaç Gün Önce Başlar
Logo Design by bilgievlerim.blogspot.com
TÜRKİYE CANIM FEDA TÜRKİYE CANIM FEDA

Çevirci -Translate - Перевести


13 Kasım 2018 Salı

Adet Belirtileri Kaç Gün Önce Başlar



Adet Belirtileri Kaç Gün Önce Başlar, Her kadın ya da genç kızda farklı belirtiler şeklinde gözlenebilmektedir. Adet belirtileri adet dönemine göre değişebilmektedir. Belirtilerin şiddeti, dönem dönem şiddetli bir seyir göstererek artabilir. Belirtiler, genellikle regl döneminin başlamasından 7-10 gün önce kendini gösterir ve bu dönem yaklaştıkça şiddetlenebilir. Belirtiler hafif, orta şiddette ya da şiddetli olabilmektedir. Örneğin bu belirtiler bir hafta önce yaşanabilir:
  • Sıkıntı, kaygı.
  • Stres.
  • Kızgınlık.
  • Sinir.
  • Cinsel istekte değişme.
  • Sosyal hayatta uzaklaşma.
  • Karında şişlik.
  • Göğüste şişlik ve ağrı.
  • Kabızlık.
  • İştah artışı.


Adet belirtileri olarak çoğu kişide uyku hali gözlenmektedir. Bu yüzden kişiler adet öncesi kişi kendini iyi hissedebilmesi için iyice dinlenmesi gerekmektedir. Özellikle adet belirtisi bir hafta öncesinde sinir oldukça hat safhada olmaktadır bu tür duygulara engel olunamamaktadır. Adet öncesi hormon seviyelerinin değişmesi nedeniyle duygu durumu dalgalanmaları sık olarak görülmektedir. Adet öncesi görülen bu değişimler şiddetli olduğunda bu duruma “Adet Öncesi Sendromu” adı verilir. Ayrıca yine hormon değişikliklerine bağlı olarak göğüslerin büyümesi gibi fiziksel değişimler meydana gelebilir. Kişi bu günlerde daha kolay duygulanabilir, kendini şiş hissedebilir. Adet öncesi sendromu kanamanın başladığı günden bir kaç gün önce başlar ve adet sonrası ortadan kalkar. Bazen adet kanamaları olmadan önce ağrılar çok sık yaşanmaktadır bundan dolayı o adetinizin ağır geçeceğini göstermektedir. Ayrıca adet belirtilerinden bir hafta önce baş ağrısı çok sık yaşanmaktadır.

 Adet belirtileri en fazla on gün önce başlar. Adet öncesi gerginlik veya premenstruel sendrom kadınlarda adet öncesi dönemde adetten yaklaşık bir hafta önce başlayan ruhsal yada fiziksel birtakım şikayet ve gerginliklere verilen isimdir. Bu tür sıkıntılar genelde adetten bir hafta önce başlar ve adet ile azalır birkaç gün sonra kaybolur. Bu gibi sıkıntılar her kadında yaşanmakta fakat bu tür sıkıntılar iş kaybı, sosyal hayat kaybına uğramamaktadır. Belirtiler bir hafta önceden bedensel, ruhsal ve ailevi yaşantısını bozacak şekilde olmaktadır.


Adet belirtileri arasında en sık görüleni karın ağrısıdır. Adet döneminde yaşanılan PMS adı verilen belirtiler, hormonlarda meydana gelen değişiklikler nedeniyle meydana gelmektedir. Adet belirtileri kadınların aylık döngülerinde adet günlerinin 21-28. günlerine denk gelir ve adetin bitmesiyle birlikte bu sendromlar bitmektedir. Ateşlenme ve soğuk bir şekilde terleme gibi durumlar adet belirtisi olarak görülmektedir. Ancak akıntının tamamen başlaması ve gözle görülmesiyle birlikte adet başlar ve birkaç gün içerisinde genellikle ağrılar azalma gösterir.

Adet başlangıcından bir hafta önce kişide akıntı görülmektedir bu akıntı kişinin adet olacağını bildirir. Birde 5 gün öncesinde yüzde, sırtta sivilcelenme olmaktadır ve vücutta olası bir şeklin üzerinde iltihap görülmektedir. Özellikle 3 gün öncesinde kişide sinir ve duygu sıklıkla görülmektedir. Bu nedenden dolayı kişi en ufak şeyde duygu yükselmesi yaşayabilir hatta hiç bir şey yokken ağlayabilir. Ayrıca kişide adet belirtisi olarak birkaç gün önceden bel ağrısı kopacakmış gibi görülmektedir. Ve kişinin yürüyüşüne, eğilip kalkmasına, oturmasında zorluk çektirir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Konular (Similar Topics)(Похожие темы)( Sujets similaires) ( Ähnliche Themen) (مواضيع مماثلة)